25 мільйонів гривень — загальна заборгованість за оренду землі в Бердянську

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
14.07.2017 · 16:50 · переглядів - 969

Більше 25-ти мільйонів гривень, за даними Державної фіскальної служби, заборгували орендарі землі в Бердянську перед міським бюджетом. Як стягнути плату з боржників та уникнути нарощення боргів визначались на засіданні спеціальної комісії з погашення заборгованості в мерії.

25 мільйонів гривень — загальна заборгованість за оренду землі в Бердянську

Основними боржниками по орендній плати за землю є ПрАТ «Приазовкурорт», ПрАТ «Бердянський машинобудівний завод», ПрАТ «Азовський машинобудівний завод», та ТОВ «Рибальське підприємство «Бриз«. На чотирьох ці організації заборгували 23,8 мільйона гривень.

Найбільша сума заборгованості у ПрАТ «Приазовкурорт» - 19 мільйонів 764 тисячі гривень. В поточному році товариство сплатило близько 80-ти тисяч гривень. Керівництво «Приазовкурорту» звернулось до міської ради з ініціативою розділення однієї земельної ділянки, якою розпоряджається товариство, на три. Однак, заступник міського голови Оксана Дєєва відклала розгляд даного питання до наступної комісії. Члени правління мають надати орієнтовний термін погашення заборгованості, після чого звернення може бути розглянуто.

За даними Державної фіскальної служби заборгованість за сплату податку за землю мають 25 установ та організацій. Одним з варіантів погашення заборгованості юристи виконкому запропонували поділ орендованих ділянок, в залежності від розташування об'єктів нерухомості. Забудовані ділянки залишаться у власності орендарів, вільні території повернуться громаді.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок