Майже 50% бердянців мають проблеми з серцем

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.07.2017 · 11:46 · переглядів - 962

Майже половина населення Бердянська страждає серцево-судинними захворюваннями

Майже 50% бердянців мають проблеми з серцем

52 тисячі мешканців міста офіційно мають проблеми із серцево-судинною системою. Про це на апаратній нараді при міському голові доповіла заступник головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Франц.

В Україні найвищий відсоток смертності спостерігається через серцево-судинні захворювання – 65%. В Бердянську загальнодержавний показник більше на 2% - причиною 67% смертей в місті стають захворювання серцево-судинної системи. На подолання проблеми в Україні функціонує урядова програма «Доступні ліки», в рамках якої пацієнти з хронічними захворюваннями серця, цукровим діабетом та астмою мають можливість отримувати ліки безкоштовно або за пільговою ціною.

Урядом передбачено чіткий перелік медичних препаратів, які за рецептом лікаря відпускаються в аптечній мережі. На ці потреби з державного бюджету виділяються кошти. За програмою, Бердянськ в цьому році отримає близько 800 тисяч гривень. За словами Ольги Франц кошти, які надходять щомісяця, освоюються оперативно.

Варто відзначити, що значна кількість хронічно хворих бердянців (серцево-судинні захворювання – 52 тисячі чоловік, цукровий діабет – близько 3,8 тисяч, 611 – бронхіальна астма) позначається на великому попиті на медичні препарати. Місячної норми коштів, яка надходить до міста, вистачає всього на один-два дні. За цей період пацієнти вибирають всі проплачені ліки.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок