Приймальні документи по дитячому закладу «Лазурний» було підроблено

Бердянськ 24
28.07.2017 · 13:19 · переглядів - 2060

Прокуратура виявила факт підробки акту приймання дитячого закладу санаторного типу «Лазурний» щодо його готовності до функціонування

Приймальні документи по дитячому закладу «Лазурний» було підроблено

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні від 20.07.2016 за ч.1 ст.325 КК України за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням адміністрацією ДЗСТ «Лазурний» ПрАТ «Приазовкурорт», виявлений факт підробки акту приймання дитячого закладу санаторного типу «Лазурний» щодо готовності останнього до функціонування.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 29.08.2016 від ПрАТ «Приазовкурорт» Бердянською міською радою отримано листа щодо внесення до Державного реєстру Дитячого закладу санаторного типу «Лазурний, з початком функціонування з 01.06.2017.

Обстеженням закладу, яке відбулось 22 червня, 7 липня, 14 липня, 17 липня, 19 липня поточного року комісією Управління Держпродспоживслужби в м.Бердянську встановлено невідповідність закладу вимогам чинного законодавства у сфері організації дитячого оздоровлення, про що були складені Акти неготовності до функціонування дитячого оздоровчого табору.

Незважаючи на це, керівництвом дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Лазурний» 11.07.2017 прийнято на оздоровлення та відпочинок 261 дитину, які у подальшому почали скаржились на некомфортне перебування та неякісне харчування.

Аналізом публічних даних розміщених на веб-ресурсах prozorro.gov.ua, z.texty.org.ua встановлено, що у 2017 році ПрАТ «Приазовкурорт» було обрано переможцем наступних процедур державних закупівель:

  • Послуги дитячих таборів (послуги дитячих закладів оздоровлення та відпочинку) для дітей учасників АТО, та дітей, батьки яких (один з батьків) загинули під час бойових дій, морське узбережжя України. Замовник: Департамент соціальної політики Дніпропетровської міськради. Сума договору: 3 045 тис.грн.
  • Послуги з охорони здоров’я (послуги санаторіїв та інших оздоровчих закладів з санаторно-курортного лікування дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства з супроводжуючими) у кількості 429 послуг. +6Замовник: Департамент соціальної політики Дніпропетровської міськради. Сума договору за лотом 1: 393 тис.грн. Сума договору за лотом 2: 837 тис.грн.
  • Послуги з оздоровлення та відпочинку дітей: придбання путівок для оздоровлення дітей у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку.Замовник: Вільнянська школа інтернат. Сума договору: 165 тис.грн.

Серед поданих документів ПрАТ «Приазовкурорт» для участі в процедурі публічних закупівель подано акт приймання дитячого табору відпочинку, який нібито затверджено комісією у складі відділу курортно-готельної діяльності виконкому Бердянської міської ради та Управління Держпродспоживслужби в м. Бердянськ.

Вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.07.2017за ч.1 ст.366 КК України. Розпочато досудове розслідування.

Прокурор
Бердянської місцевої прокуратури
юрист 1 класу Марина Миколаївна Мельник




Останні новини Бердянська
сьогодні, 27 квітень, субота 2024
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок