В Бердянську планують запустити електроавтобуси в сфері громадського транспорту

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
03.01.2018 · 13:18 · переглядів - 3739

По справжньому революційну реформу розглядають у виконкомі в контексті громадських перевезень. Проблемну ситуацію з пасажироперевезеннями в мерії спробують вирішити шляхом створення комунального підприємства

В Бердянську планують запустити електроавтобуси в сфері громадського транспорту

Нагадаємо, наприкінці грудня в Бердянську прийняли рішення запустити регуляторну процедуру щодо збільшення тарифів на проїзд в громадському транспорті. В своєму матеріалі, як один із варіантів вирішення проблеми, ми озвучили думку, щодо необхідності створення спеціалізованого комунального підприємства, яке б надавало послуги з пасажирських перевезень. 

Соціально важливе питання ми озвучили міському голові і під час першого в цьому році інформаційного дня. Як виявилось, Володимир Чепурний разом з народними депутатами від Бердянська розглядають можливість придбання китайських автобусів на електродвигунах і створення комунального підприємства.

Чепурной Владимир

 - Я погоджусь, що існування монополістів не є прийнятним. Ми проробляємо можливість співпраці з однією з китайських фірм, які спеціалізуються на випуску автобусів на електродвигунах. Такі транспортні засоби можуть пересуватись на невеликі відстані, але в умовах Бердянська вони змогли б ефективно працювати. – повідомив Володимир Чепурний.

Планується, що одна з фірм безкоштовно надасть автобуси Бердянську, а її буде введено у співвласники нового підприємства.

Абсолютна більшість бердянців, які користуються громадським транспортом, з впевненістю можуть заявити, що, власне і роблять в соціальних мережах, про вкрай незадовільний сервіс в громадському транспорті. В конфліктах між підприємцями та пасажирами, виконком, здебільшого, займає сторону перевізника. Запроваджений відео нагляд в салонах автобусів очікуваного дієвого результату не дав. Комфортабельність нових автобусів також викликає масу нарікань і цей перелік можна продовжувати далі. Створення власного підприємства з пасажирських перевезень створить конкуренцію на даний вид бізнесу в Бердянську. Підприємці в конкурентному середовищі будуть змушені підвищувати якість послуги, якщо продовжуватимуть працювати в цій сфері. Міська влада отримає змогу контролювати персонал та якість надаваних послуг в комунальному підприємстві. Більше того, планується навіть введення персональних проїзних карток, які зможуть придбати мешканці Бердянська.

Чепурной Владимир

 - Ми розглядаємо можливість введення карткової системи проїзду. Це дозволить встановити кількість пільговиків, які користуються транспортом, вирішити проблеми з пільговим проїздом мешканців інших міст під час курортного сезону, - повідомив Володимир Чепурний.

Озвучені ініціативи міського голови подарували надію на реальне вирішення однієї з найбільш серйозних проблем Бердянська. В разі виконання наміченого – це стане найбільшим досягненням Володимира Чепурного в якості міського очільника і в такому випадку можна буде констатувати, що один з громогласних передвиборчих лозунгів – «Бердянську – новий транспорт» буде виконаний на 100%. Щиро бажаємо успіхів Володимиру Чепурному та його команді!




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок