Сенсації не відбулось – регуляторна комісія підтримала підвищення тарифу до 6 гривень

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
09.02.2018 · 17:12 · переглядів - 6281

Регуляторна процедура з приводу підвищення вартості проїзду в громадському транспорті завершилась затвердженням нового тарифу в розмірі 6 гривень

Сенсації не відбулось – регуляторна комісія підтримала підвищення тарифу до 6 гривень

В рамках регуляторної процедури, всі пропозиції, які надійшли від мешканців міста та описані в петиціях були відхилені. На кожне з них виконком надав відповідь, яка за їх твердженнями, відповідає законодавству.

Чиновники в черговий раз повторили, що визначити, чи мають перевізники рентабельність у 5% при існуючому тарифі (4 гривні), вони не можуть, адже закон їм забороняє втручатись у господарську діяльність. Тариф визначено у відповідності з паспортними даними автомобілів – кількість сидячих пасажирів і декілька стоячих. Крім того, чиновники підкреслили, що новий тариф навіть зменшено до 6-ти гривень у порівнянні з вихідними розрахунками перевізників. 

З висновком відхилити всі пропозиції, які надійшли до даного регуляторного акту, проголосували 13 з 15 присутніх членів регуляторної комісії, 1 – утримався і 1 – проти. Майстром політичного піару можна вважати Віктора Цуканова, який на засіданні круглого столу жорстко критикував чиновників, а на регуляторній комісії підтримав рішення про відхилення пропозицій мешканців, в тому числі і своїх власних. 

Тож, в подальшому, коли представники влади закликатимуть мешканців міста долучитись до обговорення того чи іншого проекту, закликатимуть бердянців вносити свої пропозиції, можете бути впевненими, що рішення вже прийнято, а ваші ініціативи необхідні лише для надання процедурі демократичності та відкритості.

Але такий результат абсолютно прогнозований, адже коли вибори відбуваються за штрих-кодованими картками та підкупом виборців горілкою, солодкою ватою, овочами сумнівної якості і польовою кашею, новоспечені чиновники будуть зайняті лише лобіюванням інтересів тих, хто вклав в них гроші. А в принципових питаннях між впливовим бізнесом, який має змогу шантажувати високопосадовців, та інтересами громади – влада прийматиме рішення за принципом найменшого спротиву.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок