Мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської трагедії

По матеріалам пресс-службы исполкома
26.04.2018 · 15:38 · переглядів - 1087

Трагедія Чорнобиля не обійшла стороною і наше місто. Сьогодні у Бердянську мешкає 485 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської трагедії

Як і кожен рік, сьогодні, 26 квітня, представники міської влади та депутатського корпусу, члени громадської організації «Союз Чорнобиль», молодь та мешканці міста зібралися біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії, щоб згадати найстрашнішу катастрофу 20-го століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловити вдячність героям, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди, вшанувати пам'ять постраждалих від аварії на ЧАЕС та віддати данину поваги героям-ліквідаторам.

Трагедія Чорнобиля не обійшла стороною і наше місто. Сьогодні у Бердянську мешкає 485 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Пам’ятник «Жертвам Чорнобильської трагедії», біля якого щороку проходять мітинги, є втіленням вдячності бердянців тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, хто відроджував до нового життя обпалену радіацією землю, кому довелося покинути рідні міста назавжди.

Як відзначила у своєму виступі керуюча справами виконкому Ольга Кочубей, міська влада тісно взаємодіє з Бердянською міською громадською організацією «Союз Чорнобиль» у питаннях надання соціальної допомоги та підтримки ліквідаторів. “Низький уклін усім ліквідаторам-бердянцям, які 32 роки тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду всім нам, нашим дітям… Нехай ніколи не повториться жах цієї масштабної катастрофи і залишиться тільки пам’ять про ті страшні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир та людське життя. Щиро зичу вам, шановні ліквідатори та вашим рідним, міцного здоров’я, сімейного затишку, добра та миру. Нехай завжди поруч з вами буде людська вдячність, повага та турбота за вашу відданість та мужність!” - відзначила Ольга Станіславівна.

У ході мітингу слова подяки ліквідаторам звучали також від депутата міської ради Олександра Врублевського, виступали голова громадської організації «Союз Чорнобиль» Тетяна Коваленко та інші. Під час заходу присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, а по завершені мітингу поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок