Хвороби, які ви ризикуєте підхопити у салоні краси

Бердянськ 24
23.05.2018 · 11:27 · переглядів - 962

Які захворювання дійсно можна підхопити у недобросовісних працівників індустрії краси

Хвороби, які ви ризикуєте підхопити у салоні краси

Ці історії зазвичай розповідають упівголоса: знайома подруги після відвідування косметологічного салону виявила у себе... Але що ж вона побачила? На цьому місці показання свідків зазвичай розходяться, і щоб не сіяти паніку, спробуємо розібратися, які захворювання дійсно можна підхопити у недобросовісних працівників індустрії краси.

Інфекції в салонах краси:

Вірус гепатиту

Термін "гепатит" об'єднує ряд гострих і хронічних запальних захворювань печінки, але в салоні краси найбільш велика ймовірність зустріти його форми, що передаються інструментальним шляхом: гепатит B, С і D.

Якщо майстер не дотримується санітарних норм, використовуючи нестерільні голки, ножиці, бритви, для зараження достатньо мізерної кількості крові інфікованої людини (0,0001 мл). Кращий спосіб уникнути ризику – використовувати особисті або одноразові інструменти, не забуваючи про регулярні медичні обстеження і домашні експрес-тести на гепатит.

Грибок нігтів (оніхомікоз)

Грибкові ураження нігтів надзвичайно поширені в усьому світі. За статистикою, від 10 до 25% українців страждають цим інфекційним захворюванням. Зараження в салоні може відбутися:

  • при перенесенні грибкових спор на нігтьову пластину через нестерилізовані інструмент;
  • при пошкодженні кутикули;
  • при нанесенні гелю або акрилового покриття на пошкоджений ніготь;
  • через шкіру рук і ніг.

Ретельно дотримуючись правил гігієни, використовуючи особистий манікюрний набір і звертаючись тільки до перевіреним майстрам, ви напевно уникнете неприємностей. Виникли сумніви після процедури? Обробіть нігті і шкіру 5% розчином йоду.

Інфекції в манікюрі:

Герпес

Пілінг, мезотерапію та інші процедури, що залишають мікротравми на шкірі обличчя, довіряйте тільки лікаря-косметолога. В іншому випадку є велика ймовірність підхопити вірус герпесу через погано оброблені інструменти.

При ослабленні імунітету вірус може викликати і таке болісне захворювання, як оперізувальний лишай. Один з методів профілактики герпесу при пошкодженнях шкіри – використання антисептичних засобів.

Золотистий стафілокок

Бактерії золотистого стафілокока викликають ряд найнебезпечніших гнійних захворювань шкіри: фурункули, абсцеси, флегмони та ін. Якщо на шкірі голови є мікротравми, заразитися можна навіть у звичайній перукарні. Саме тому забудьте про сумнівні придорожні перукарні і чужих гребінці: лише суворе дотримання гігієнічних норм і міцний імунітет врятують вас від інфекції.

При видаленні новоутворень на шкірі за допомогою лазера повністю відсутній контакт інструментів з шкірою, що виключає можливість інфікування мікроранки і передачі гепатиту, ВІЛ-інфекції - процедура стерильна.

Складно уявити, в якому стані має перебувати салон, щоб чоловік забрав з нього шкірних паразитів, але такі випадки медицині відомі. Зараження вошами називається педикульозом. В деяких випадках він стає причиною серйозних хвороб: висипного і поворотного тифу.

Коростяний кліщ викликає у носія шкірний висип і сильний свербіж. Як і педикульозом, коростою можна заразитися через предмети загального користування (рушники або гребінці), тому якщо у вас виникли сумніви щодо чистоти перукарні – негайно покиньте її. 

Інфекції у косметолога:

ВІЛ

Цим питанням задаються майже всі клієнти косметологічних салонів: чи можна заразитися ВІЛ під час процедури? Відповідь позитивна: поранення інструментом, на якому залишилася кров інфікованої людини, обіцяє невтішний прогноз. Але слід пам'ятати, що у зовнішньому середовищі вірус ВІЛ швидко гине – для цього йому достатньо 30 хвилин.

У групу ризику ВІЛ-інфекції потрапляють любителі експрес-манікюру, де майстри часто не встигають належним чином обробити свої речі. Саме тому не слід шкодувати часу та коштів на догляд за власним тілом, адже недбалість обійдеться значно дорожче.

Фахівець відділу державного
нагляду за дотриманням санітарного
законодавства Бердянського міського
управління Голвного управління
Держпродспоживслужби в Запорізькій області

Лариса  Гашицька




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок