Сонячна електростанція для «корпорації Пономарьова». В Бердянську дробитимуть земельну ділянку, щоб обійти закон

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
13.07.2018 · 10:22 · переглядів - 3595

На позачергову сесію міської ради, голова земельної комісії Володимир Безверхий, під час спільного засідання комісій, які передують позачерговій сесії, з голосу вніс проект рішення, згідно якого пропонується виділити Геліос Електро земельну ділянку обсягом 15 га, роздріблену на частинки по 1-2 гектари.

Сонячна електростанція для «корпорації Пономарьова». В Бердянську дробитимуть земельну ділянку, щоб обійти закон

Володимир Безверхий аргументував свою пропозицію змінами в чинному законодавстві, згідно якого виділяти земельні ділянки більше 2-х гектарів забороняється. З кінця травня ділянка по вул. Штурманській вже в оренді Геліос Електро.
Значимість винесення даного проекту рішення на позачергову сесію, Володимир Безверхий обґрунтував соціальною значущістю проекту для міста. Депутат підкреслив, що у Бердянська з’явиться власна сонячна електростанція, яка забезпечуватиме місто електроенергією.

Однак такі слова є примітивною маніпуляцією.

Малоймовірно, що пересічні мешканці міста відчують переваги від будівництва електростанції. Фірма Геліос Електро зареєстрована в с. Борисівка, серед її засновників значиться Приватне акціонерне товариство "Бердянські жниварки", а керівником – Валерій Горлов, який раніше був депутатом міської ради VI скликання, а потім очолив КП «Міськсвітло».

Тобто, дана компанія входить в сферу бізнес-інтересів народного депутата Пономарьова і її діяльність, скоріше за все, спрямовуватиметься на постачання електроенергії на підприємства мастильного магната.

Враховуючи вищезазначене зрозуміло, чому даному питанню надають статус загальноміського проекту та виносять на позачергову сесію міської ради.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок