Бердянський центр зайнятості: Обираєш професію – обираєш долю.

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
13.09.2018 · 15:43 · переглядів - 638

Вибір професії – це важливий крок і він повинен бути добре виваженим, цілком усвідомленим. Випадковий вибір професії може бути вдалим тільки випадково.

Бердянський центр зайнятості: Обираєш професію – обираєш долю.

Професійне самовизначення та ефективна адаптація до ринкової економіки - основа конкурентоздатності молоді на ринку праці.

Розпочався новий навчальний рік. І хоча більшість випускників вже визначилися з вибором майбутньої професії, поради і досвід фахівців стають у нагоді випускникам шкіл.

13 вересня 2018 року у Бердянській ЗОШ № 9 відбувся профорієнтаційний захід для учнів 9 та 10 класів.

Проходив він у цікавій формі. Привітала з початком нового навчального року присутніх дітлахів та вчителів профінформатор Бердянського міського центру зайнятості.  Вона розповіла про мету даного заходу,  повідомила про можливість проходження психодіагностичного  обстеження в центрі зайнятості з метою визначення професійних схильностей і важливих якостей, необхідних для навчання за певною професією. Велику зацікавленість викликала інформація про ринок праці міста. Адже юнаки та дівчата ще ніколи не цікавилися потребою у певних працівниках не тільки рідного міста, але і України в цілому.

Одним із питань молоді , було питання вибору міста  та учбового закладу для отримання професії.

Не важливо в якому навчальному закладі, в якому місті отримувати освіту, важливо відношення людини до цілі, яка стоїть перед нею. Таку відповідь отримали присутні.

За традицією , як підведення підсумку про почуте, присутні мали змогу переглянути соціальні роликі, які розповідають молоді про важливість обрання своєї майбутньої професії.

Починаючи з 2015року , Бердянський міський центр зайнятості  підтримує партнерські відносини з Бердянським місцевим центром    з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Спеціалісти цього центру проводять просвітницьку , юридичну допомогу безробітним громадянам, приймають участь у семінарах з відповідної тематики.

З цікавою інформацією про правові аспекти працевлаштування неповнолітніх завітала на зустріч  до школярів начальник відділу право -просвітництва  Донцова  Вікторія.

Начальник відділення з добору в Запорізькій області Окремого регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України Олена Тітова розповіла про можливість отримання безкоштовної вищої освіти в Національній академії імені Богдана Хмельницького з подальшими працевлаштуванням в Державній прикордонній службі.

Ось скільки цікавої та необхідної інформації отримали майбутні лікарі, зварники, вчителі, столяри, юристи .

Всі професії важливі, треба тільки правильно зробити вибір.

Хай щастить Вам,майбутнє України!

А дорослі Вам у цьому допоможуть.




Останні новини Бердянська
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок