В Бердянську зафіксований черговий випадок кримінальної відповідальності за несплату аліментів

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
14.09.2018 · 14:19 · переглядів - 2495

Бердянським міськрайонним судом засуджено мешканця м. Бердянськ за злісне ухилення від сплати аліментів на утримання своїх трьох неповнолітніх дітей.

В Бердянську зафіксований черговий випадок кримінальної відповідальності за несплату аліментів

Так, обвинувачений знаючи про наявне рішення суду яким його зобов’язано сплачувати щомісячно ½ доходу колишній дружині на утримання спільних трьох дітей, з 2013 жодної виплати не зробив, заборгованість обвинуваченого склала понад 50 тис. грн.

Як з’ясувалося в ході судового слідства обвинувачений, а ні в грошовій, а ні в будь-якій іншій формі участі в житті дітей взагалі не приймав з 2013 року. Свою поведінку обвинувачений пояснив, відсутністю коштів для дітей колишньої сімї, враховуючи наявність в нього нової сімї де також вже є спільна дитина. Крім того, на теперішній час він з другою дружиною очікує ще на одну дитину, тому коштів зазвичай гостро невистачає.

Однак в суді встановлено, що обвинувачений неодноразово письмово попереджувався державним виконавцем про кримінальну відповідальність за ухилення від сплати аліментів. Також, встановлено, що обвинувчений систематично, надає послуги підряду в сфері будівництва та отримує за це плату.

Обвинувачений, за наявності беззаперечних доказів, вину у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, обіцяючи перераховувати кошти на утримання трьох дітей.

За вироком суду обвинуваченого засуджено до 1 року обмеження волі, та з урахуванням відсутності в нього судимостей, щирого каяття, судом встановлено випробувальний  термін 1рік  та 6 місяців.

Прокурор Бердянської 
місцевої прокуратури
молодший радник юстиції

Валентина  Ємельяненко




Останні новини Бердянська
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок