Фотограф Євген Малолєтка з Бердянська потрапив в ТОП-100 лідерів України за версією «Української правди»

Бердянськ 24
23.11.2023 · 18:14 · переглядів - 1472

35-річного бердянця відзначили як одного за найпомітніших діячів національної культури.

Фотограф Євген Малолєтка з Бердянська потрапив в ТОП-100 лідерів України за версією «Української правди»

В поважний рейтинг Євген Малолєтка потрапив разом із своїми колегами Мстиславом Черновим і Василісою Степаненко. Автори ТОП-100 відзначили трійцю як тих, кому вдалося прорвати інформаційну блокаду в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення. Саме вони дали зрозуміти росіянам, що злочини РФ не залишаться нерозказаними.

Завдяки їхнім фото та відео наслідків атаки росії на лікарню і пологовий будинок у березні 2022-го світ дізнався, як відбувалося кровопролиття в нині тимчасово окупованому Маріуполі. Тоді світлини понівечених будівель та закривавлених людей, що перебували на межі життя й смерті, облетіли ледь не всі українські та іноземні ЗМІ.

У серпні 2023-го світ побачив українське портове місто очима журналістів у фільмі "20 днів у Маріуполі". Ця стрічка стала режисерським дебютом Мстислава Чернова, побачити яку – "людський обов'язок кожного".

Відвагу Чернова і Малолєтки, завдяки якій з'явилися сотні болючих світлин, удостоїли найпрестижнішої премії в США – Пулітцерівської.

евакуація з пологового будинку

Мстислав і Євген стали лауреатами й багатьох інших міжнародних нагород, зокрема Deutsche Welle Freedom of Speech Award (Німеччина), Knight International Journalism Award (США), Biagio Agnes Award (Італія), Bayeux Calvados-Normandy Award (Франція), а також українських Премії імені Георгія Ґонґадзе та Премії "Української правди".

В рейтингу також присутні Президент України Володимир Зеленський, голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, волонтер Сергій Притула, музикант Андрій Хливнюк, боксер Олександр Усик та інші. Повний список ТОП-100 можна побачити тут.




Останні новини Бердянська
вчора, 27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок