Як продати житло на ТОТ? Окупанти оголосили свої правила

Бердянськ 24
23.03.2024 · 13:18 · переглядів - 3685

Як продати житло на ТОТ? Окупанти оголосили свої правила
На фото будинок в Бердянську по вулиці Володимира Довганюка

В одному з попередніх подкастів на "Бердянськ 24" ми говорили про долю нерухомості на окупованих територіях і згадували, що деякі бердянці, ризикуючи, повертаються додому, щоб продати своє майно до того, як його визнають "безгоспним".

Звертаємо увагу, що за українським законодавством будь-які угоди, ухвалені на окупованих територіях і в правовому полі рф вважаються недійсними.

Підписники повідомляли, що без російського паспорта купівля-продаж неможливі, тепер це підтвердили самі окупанти.

В Z-пабліках поставили питання: чи може власник приватизованої земельної ділянки продати її за довіреністю, якщо перебуває не в Бердянську та має лише український паспорт? Відповідь окупантів:

"Право власності може бути лише у громадянина рф, який знаходиться в Бердянську або поставив на реєстраційний облік власність, яка знаходиться в Бердянську (що без російського паспорта зробити неможливо - ред.). Мають бути наявні оригінали документів на право власності"

Вочевидь, охочих купити нерухомість без особисто присутнього господаря також поменшає навіть серед росіян, які мріють про будиночок у моря. Бо щоб зареєструвати житло, придбане по розписці, спочатку треба довести своє право власності в окупаційному суді.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 27 квітень, субота 2024
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок