8 помилок, власників собак при купівлі корму

8 помилок, власників собак при купівлі корму

Чимало сучасних виробників пропонують найрізноманітніші варіанти кормів для собак. Іноді складно визначити, який саме підійде вашому вихованцеві. Але варто усвідомлювати, що неправильний вибір може мати серйозні наслідки для пухнастого друга. Щоб прийняти правильне рішення, ми пропонуємо ознайомитись з вісьмома найпоширенішими помилками, які найчастіше роблять люди при виборі раціону для свого вихованця.

Ігнорування складу

Чимало власників собак просто лінуються і не ознайомлюються з етикеткою. А насправді важливо знати, які саме інгредієнти входять до складу корму. Наприклад, деякі з них можуть містити продукти, які викликають алергію. Саме тому важливо приділяти достатню увагу вивченню складу корму перед купівлею.

Деякі корми можуть містити спірні інгредієнти на кшталт пропіленгліколю або етоксихіну. Попри те, що вони вважаються безпечними, чимало власників остерігаються їх використання. Тож перед купівлею того чи іншого рішення рекомендується проконсультуватись з ветеринаром.

Вибір найдешевших продуктів харчування

Звичайно ж, ціна не завжди є показником якості корму для собак, тож найдорожчий варіант не обов’язково буде найкращим. Втім варто враховувати, що найдешевші корми теж не слід обирати. Зазвичай недорогі рішення передбачають використання неякісних інгредієнтів, які у довгостроковій перспективі можуть спричинити проблеми зі здоров’ям.

Саме тому варто знайти оптимальний баланс між ціною та якістю. Для цього проведіть своє мінідослідження, знайшовши різні варіанти в оптимальному для вас ціновому діапазоні та вивчивши склад кожного з них. Таким чином ви зможете знайти найкращу їжу для свого улюбленця, ґрунтуючись на прийнятному бюджеті.

Ігнорування віку улюбленця

Багато власників собак припускаються ще однієї помилки: не враховують вік свого улюбленця. Варто розуміти, що вихованець у різному віці має різні потреби у харчуванні. Саме тому важливо підібрати оптимальний варіант корму відповідно до життєвого етапу друга. Наприклад, наймолодшим вихованцям для росту необхідна їжа, яка має високий вміст білка та жиру. Ідеальним рішенням може стати сухий корм для цуценят гіпоалергенний Brit Care Puppy Lamb & Rice з ягням і рисом. Собаки похилого віку мають інші потреби в харчуванні, тож важливо підібрати харчування, яке буде підтримувати здоров’я кісток та суглобів, а також сечовивідної системи.

корм для цуценят

Ігнорування рівня активності собаки

Це досить розповсюджена помилка. Варто враховувати, що активний собака потребує більшої кількості калорій. Саме тому важливо обирати корм, який враховує цей аспект. Треба узгодити з ветеринаром кількість калорій, яку потребує саме ваш собака, виходячи з його способу життя. Не слід забувати, що правильно підібране харчування дозволяє собаці отримувати необхідну енергію без ризику збільшення ваги.

Не врахування стану здоров’я собаки

Якщо у вашого улюбленця є будь-які захворювання, слід обирати харчування з урахуванням цього фактору. Наприклад, для собак з алергією варто обирати сухий гіпоалергенний корм для дорослих собак Profine з лососем, а для чотирилапих друзів з діабетом — корм з інгредієнтами, що мають низький глікемічний індекс. Тому обов’язково зверніть увагу на асортимент продуктів харчування для собак: існує чимало спеціалізованих варіантів, які призначені для улюбленців з певними захворюваннями. Консультація з ветеринаром щодо цього питання не буде зайвою.

Неправильне зберігання корму

Дуже розповсюдженою проблемою є неправильне зберігання корму для собак. Зазвичай це призводить до його псування, а також втрати смаку. Корм для собак рекомендується зберігати в сухому місці. Найкраще обирати для цього герметичну тару, яка захистить вміст від шкідників, вологості та інших факторів

Годування людською їжею

Доволі розповсюджена практика — годувати собаку залишками зі столу. Втім це грубе порушення, адже більшість людської їжі немає жодної користі для собак, а деякі продукти взагалі можуть бути небезпечними. Саме тому важливо чітко розуміти, що харчування людей та собак — це дві протилежні справи.

Одноманітність раціону собаки

Доволі часто власники собак припускаються однієї й тієї ж помилки: не змінюють раціон улюбленця. Втім пухнасті друзі, так само як і ви, потребують різноманітності у харчуванні для того, щоб залишатися здоровими. Одноманітність може призвести до дефіциту поживних речовин, а також серйозних проблем із самопочуттям. Саме тому слід чергувати різні види корму задля того, щоб ваш улюбленець почував себе здоровим та щасливим.



На початок