Перевiрка орфографii

Перевiрка орфографii У Word перевірка орфографії може проводитись слiдуючими способами: автоматично в ходi написання, та після закінчення написання документа. 

словникДля проведення перевірки обов’язково повиннi бути відповіднi словники у системі. Якщо необхiдно, вам потрiбно встановити вiдповiдну мову у пунктi «Язык».

Для автоматичної перевiрки необхiдно вибрати команду «Параметры», яка знаходиться в меню «Сервис», потім - вкладку «Орфография». Щоб перевірка орфографiї відбувалася в процессi їх написання з клавіатури, необхiдно встановити прапорець «Проверять орфографию автоматически».

При орфографічній перевірці в процессi написання тексту слова, якi відсутнi в словнику, підкреслюються хвилястою лінією червоного кольору. Щоб бачити список можливих првильних слів для виправлення, необхiдно встановити покажчик миші на цю червону лінію, а потiм натиснути праву кнопку мишi i вибрати правильне слово.

Щоб перевiрити орфографiю пiсля закінчення написання документа, необхiдно вибрати команду «Параметры» з меню «Сервис», потім - вкладку «Орфография». Також можно скористатись командою «F7» з клавiатури. А щоб орфографічна перевірка не відбувалася в процесi написання слiв, необхiдно вимкнути прапорець «Проверять орфографию автоматически». 

Для перевірки фрагменту тексту, який ви виділили, чи тексту, який починається з курсору i далі, необхiдно натиснути кнопку на стандартнiй панелі інструментів, яка називається «Орфография». Також можна скористатися владкою «Орфография...» з меню «Сервис». 

Ще можна скористатись доволi зручним сервiсом, який має назву словник орфографічний української мови онлайн.

Ще Word дозволяє автоматично виконувати перенос слів - переносити слова на новий рядок не повністю, а залишити деяку частину слова відповідно з правилами граматики.



На початок