Бітумна черепиця: тонкощі монтажних робіт

Гнучка черепиця виробляється величезним кількістю компаній: існують вітчизняні виробники, європейські, американські, китайські, турецькі і т.і. Цей вид покрівельного матеріалу сьогодні дуже популярний, так як має ряд переваг:

Бітумна черепиця: тонкощі монтажних робіт
  • Представлений ​​у величезній кількості кольорів (всього близько 50 відтінків). Така різноманітність дозволяє втілювати в життя багато стилістичних рішень і підігнати дах під готику, класицизм, мінімалізм або навіть який-небудь грецький модернізм.
  • Мала вага однієї плитки. На перший погляд ніяких істотних переваг крім простоти монтажу це не дає, проте фахівці знають, наскільки важливо знизити навантаження на несучу конструкцію. Бітумна черепиця у Львові і інших містах, маючи за самого початку малу вагу, добре підходить для будь-яких будинків, у яких несучі балки нездатні витримувати велику вагу.
  • Відмінні показники теплоізоляції. Цікаво, що, хоч сама по собі черепиця не є теплоізоляційним матеріалом, вона забезпечує все ж надійні показники навіть без особливих додаткових доробок. Якщо ж додатково на дах покласти руберойд, то взагалі ніяких додаткових утеплень за допомогою пінопласту або інших матеріалів не знадобиться. Руберойд відмінно поєднується з гнучкою черепицею, будучи таким же стійким до корозії матеріалом і забезпечуючи додатковий захист від втрат тепла.
  • Хороший коефіцієнт шумоізоляції. За цю якість черепицю особливо люблять в дощових регіонах – вона практично не пропускає звуку від ударів крапель по даху.
  • Можливість застосування на дахах складної конфігурації. Криволінійні поверхні, різні архітектурні задумки – все це стане реальністю, адже черепиця дає можливість укладати її безліччю способів.
  • Мала кількість відходів (близько 5%). Для порівняння, більшість інших покрівельних матеріалів дають багато відходів, аж до 50%, а бітумна черепиця не тільки екологічно чиста, але і практично безвідходна.
  • Оптимальні ціни на матеріал. Незважаючи на всі свої позитивні плюси, черепиця є відносно дешевим матеріалом. Це пов'язано з тим, що технологія її виробництва не вимагає великих фінансових витрат. Для того, щоб купити черепицю за максимально зручними цінами, звертатися варто безпосередньо до виробника. Наприклад, сюди: http://aquaizol.ua/. Завод покрівельних матеріалів Акваізол займається виробництвом цього роду матеріалів вже дуже давно і має всі сертифікати якості.
  • Простота в ремонті. Якщо у вас якась окрема пластинка і лопне, то її з легкістю можна замінити, чого не скажеш про той ж шифер – доведеться розбирати півдаху, щоб змінити лише одну пластину.

Величезна кількість плюсів – це ще не все. Гнучка черепиця має також і свої недоліки. Так, наприклад, вона дуже вразлива до різких перепадів температур і не дуже добре витримує низькі температурні показники. Якщо ви живете в дуже холодному регіоні, то вам краще знайти інший матеріал. Бітумна черепиця здебільшого призначена для гідро- і шумоізоляції, і хоч вона добре утримує тепло, сама по собі вона може лопатися від температур нижче -10 градусів.

Також, черепиця може втрачати колір в результаті інтенсивного ультрафіолетового випромінювання, хоча якщо виробник надійний, то найчастіше він на виробництві використовує фарби, які підвищують рівень захисту від УФ. Будьте уважні, звертайтеся тільки до якісних, перевірених виробників!

Якою має бути хороша черепиця?

Сучасна технологія виробництва бітумної черепиці дозволяє досягти практично повного усунення всіх її недоліків. Так, найсучасніша конфігурація однієї окремої черепиці повинна бути наступною:

  • наявність гідрофобного керамізованого базальтового шару, грануляту (щоб уникнути можливості проростання моху або грибка);
  • модифікований укріплений бітум;
  • армована основа;
  • самоклеющийся клей (для підвищення гідроізоляційних властивостей і фортеці всієї конструкції після кладки);
  • силіконізована плівка для додаткового захисту.

Така формула забезпечує надійний захист від УФ, а також гарантує більш високий коефіцієнт міцності даху в майбутньому. Хороша, якісна плитка прослужить вам ніяк не менше 25 років, і тому обов'язково питайте у виробника гарантію!

Таким чином, якщо ви не живете в дуже холодному регіоні, то бітумна черепиця, ціна на яку дуже прийнятна, підійде вам якнайкраще. Додаткова обробка руберойдом допоможе істотно продовжити терміни служби і загальну якість покрівлі. Найголовніше - вибирайте тільки якісного виробника, так як різні заводи можуть мати різну технологію виробництва, що дуже позначається на якості. Запитуйте гарантію, цікавтесь про відповідність ДСТУ, запитуйте про технологію виготовлення і тоді ви точно зможете купити якісну черепицю!



На початок