Конфлікт, як основа набуття навичок. Олег Мальцев

Конфліктів у людини повинно бути на 10% більше, ніж дає життя, для того, щоб були стійкі навички

Конфлікт, як основа набуття навичок. Олег Мальцев

Як відомо ефективність людини в будь-якій сфері життя та діяльності, багато в чому залежить від наявності або відсутності необхідних навичок. І хоч ми всі вкрай зацікавлені в тому, щоб ставати краще та ефективніше, мало хто з нас замислюється над тим, як виникають ті чи інші навички, яка їхня природа, і чи можна зробити процес їх придбання швидким і керованим.

З огляду на актуальність даної проблематики, ми вирішили познайомити вас з результатами наукових досліджень українського вченого, академіка УАН Мальцева Олега Вікторовича, і зробленим ним світовим відкриттям, яке свідчить про те, що основою набуття навичок є конфлікт.

Щоб розібратися про що йде мова, почнемо з передісторії і подивимося, чому у більшості людей не виходить придбати потрібні навички.

Річ у тому, що за останні 80 років в психології широке поширення по всьому світу отримали такі напрямки, як експериментальна психологія та біхевіоризм. В результаті чого в уми більшості людей «вбивалися» ідеї про те, що думати потрібно позитивно, а конфліктів необхідно уникати.

Такий стан справ породжує систему, яка створює певний фон (умови), в рамках якого у людини відпадає потреба в необхідності придбання навичок. Тобто, такий підхід повністю виключає можливість придбання навичок, як таких.

Коли ми говоримо про конфлікт, це не означає що мова йде про фізичний конфлікт. Конфлікт це не обов'язково бійка, це може бути емоційна сфера, це може бути інтелектуальний поєдинок, філософський конфлікт, релігійний та ін.

Коли ми говоримо «конфлікт», ми маємо на увазі комплексне явище. Це може бути конфлікт з самим собою, конфлікт з іншою людиною, або з групою осіб, або з системою та ін.

В контексті даної проблематики, хотілося б окремо виділити наступну категорію конфліктів - «конфлікт« сам з собою », й розглянути ще одне важливе відкриття Мальцева:

Будь-яка потреба = конфлікт «сам з собою».

Як це виглядає? Наприклад, конфлікт між бажанням та можливістю. Людина чогось хоче, а отримати цього в дану хвилину не може - це конфлікт з самим собою. Коли людина шукає можливість отримати бажане, але не знаходить - виникає конфлікт. «Хочеться сьогодні, але я не можу отримати, а завтра вже не потрібно». Слід розуміти, що у різних людей різні конфлікти з самим собою.

Конфлікти породжують потреби, а потреби у свою чергу породжують ці конфлікти - це кругова система.

Конфлікт штовхає людину до потреби, а потреба штовхає до конфлікту, по суті, це одне і те ж - жива машина конфлікту з самим собою.

Якщо розглядати потребу як первинний імпульс до конфлікту та перехід до навички, нам необхідно розуміти, що існує три стадії:

  • Конфлікт,

  • Помста,

  • Ненависть.

Є три стадії відносини в конфлікті: перша стадія - це сам спалах конфлікту. Наприклад, дві людини посварилися, почали битися, і розійшлися, що не закінчивши бійку - виник конфлікт. Наступна стадія - це очікування поєдинку, який рано чи пізно виникне, і той, хто програє, буде бажати помститися. Але якщо людина не може помститися, то він починає ненавидіти свого опонента - це третя стадія. Вона може тривати довго, а може і закінчитися через якийсь час.

Виходячи з цього прикладу видно, що спочатку у людини виникає конфлікт, потім необхідність вступити в поєдинок, ураження в поєдинку штовхає її бажати мститися і помста, як це не дивно є дуже сильним поштовхом для придбання навичок. Ненависть розглядається як якась субстанція почуттів, емоцій, в даному випадку це означає відсутність досвіду. І в кінці людина або отримає навик, або залишиться в стані безпомічній ненависті. PhD Олегом Вікторовичем Мальцевим була виведена формула стійких навичок:

«Конфліктів у людини повинно бути на 10% більше, ніж дає життя, для того, щоб були стійкі навички».

Тобто, у людини повинно бути конфліктів лише на 10% більше, ніж йому надає життя, інакше ці конфлікти замість навичок просто обвалять його життя, - у нього ні на що інше не залишиться часу. Сполучення 110% - це ідеальні умови для навичок. Поки будуть існувати конфлікти, ви будете здобувати навички.

У свою чергу, виникає необхідність в системі, яка і регулює всі ці компоненти, процес від переходу від конфлікту до навичок - виникає потреба в менеджменті.

Ефективний менеджмент здатний навмисно ініціювати необхідні конфлікти, іншими управляти, а небезпечні конфлікти запобігати. Менеджмент стежить за тим, щоб ви не купували непотрібних навичок, регулюючи конфлікти.

Навички бувають умовно поганими та хорошими, потрібними та непотрібними. Розуміння цього дає можливість керівникам стежити за тим, щоб в компанію люди не потрапляли з поганими навичками, або їх не купували в процесі роботи, тому що конфлікти виникають автоматично, і за цим потрібно стежити.

У даній статті ми лише коротко розглянули роль конфліктів у формуванні навичок, що дає можливість закласти фундамент на шляху до ефективності. Для того, щоб навчитися керовано здобувати навички, безумовно, необхідно більш глибоко розібратися в пристрої. Отримати більше інформації про проблематику, ви можете вивчивши лекції онлайн або дистанційні курси на сайті Академія прикладних наук.



На початок