Який одяг купити новонародженому

Після появи на світ дитини українські батьки поспішають купити своєму новонародженому маляті цілий магазин дитячого одягу.

Який одяг купити новонародженому

Найчастіше це стосується тих, у кого дитина єдина і довгождана. Часом, недосвідчені новоспечені мама і тато купують велику кількість речей одного розміру, з яких немовля виростає дуже швидко. Тому обладнувати окрему гардеробну для новонародженого малюка в перші місяці його життя не має сенсу.

Розглянемо основні правила вибору та покупки одягу для новонароджених, поради дає інтернет магазин https://nestling.com.ua/ua/catalog/odezhda-dlya-novorozhdennykh/

Як вибрати речі для немовляти

Коли маленькій дитині виповнюється один місяць, вона, приблизно, набирає у вазі один кілограм і підростає на три сантиметри. У такому ритмі малятко росте до року, тому не потрібно купувати одяг для новонародженого з великим запасом.

  1. Батьки немовляти повинні пам'ятати, що перші місяці життя новонародженого хлопчика чи дівчинку варто одягати в речі нейтральних світлих відтінків. Блакитний, рожевий, бежевий, білий або фісташковий будуть чудовим варіантом.
  2. Наступним важливим критерієм вибору дитячого одягу для немовлят є його зручність і комфорт. Предмети гардеробу новонародженого мають бути позбавлені тугих резинок або зав'язок, не варто захоплюватися великою кількістю рюшів і мережив, адже це може доставляти дитині певний дискомфорт.
  3. Предмети гардеробу малюка обов'язково повинні бути зшиті з натуральних тканин гарної якості - від цього безпосередньо залежить здоров"я та комфорт дитини.
  4. Визначити розмір одягу маленької дитини часом буває складно, особливо коли малюк ще не народився. В цьому випадку рекомендується купувати речі для новонародженого на розмір більше, щоб вони мали запас. Стандартний зріст новонародженого 50-55 сантиметрів, але купувати дитячий одяг малюкові слід від 60 сантиметрів.
  5. Сорочечки, дитячі боді, бавовняні та флісові чоловічки, повзунки, штанці і пінетки для новонародженого маляти мають бути відмінної якості і радувати око.

Купуючи одяг для маленької дитини, новоспечені батьки повинні не забувати про її комфорт та безпеку.

Приблизний список одягу новонародженого

Ось перелік дитячого одягу для немовляти на перший час:

  • боді з довгим рукавом або коротким рукавом, в залежності від пори року;
  • повзунки, що замінюють штанці і шкарпетки;
  • бавовняні сорочки, які зручно поміняти, якщо дитина забрудниться;
  • дитячі чоловічки (сліпи), що дозволяють швидко одягнути і роздягнути дитину;
  • теплий закритий конверт або комбінезон трансформер. Незамінна та зручна річ для прогулянок, особливо для малюків, що народилися в холодну пору року. Він повністю закриває тіло малюка, не дозволяє холодному повітрю проникати всередину.


На початок