Дизайн магазину одягу: що варто врахувати?

Чи варто власникам магазинів залучати професійного дизайнера для оформлення інтер'єру? Однозначно, так.

Грамотне розташування товарів та продумане освітлення, комфортна та затишна атмосфера, яскраві акценти – все це має спонукати відвідувача до покупки та створювати певну репутацію компанії чи бренду.

Оформити оригінальний інтер'єр магазину одягу можна, звернувшись до фахівців студії Partner Design. Талановиті спеціалісти з дизайну комерційної нерухомості допоможуть розробити та реалізувати унікальний проект інтер'єру вашого торгового простору.

дизайн магазину одягу

Ідеї для дизайну бутиків

При створенні дизайн-проекту спеціаліст намагається зробити комфортну атмосферу для покупця з ілюзією непомітного протікання часу та акцентувати увагу на головному – товарах, представлених на полицях.

Дизайн приміщення важливо створювати з урахуванням уподобань клієнтури. Наприклад, в елітному бутику брендового одягу гармонійно будуть виглядати дорогі меблі з коштовних матеріалів: мармуру, цінних порід деревини, оксамиту тощо. Аксесуари також мають бути відповідного рівня: картини, статуетки, шикарні люстри. Чудовим варіантом для таких бутиків буде стиль модерн або ж ар-деко. Натомість у магазині молодіжного одягу більш доречним буде стиль лофт з його грубуватістю чи зухвалий та яскравий поп-арт. Більш нейтральні стилі, такі як еко, скандинавський, підійдуть майже для будь-якого торгового простору.

дизайн магазину одягу

Для дитячих магазинів хорошим варіантом буде яскравий та навіть «мультяшний» дизайн із зображенням улюблених героїв на стінах, яскравими меблями у формі ігрових елементів, оригінальними вивісками, аби привернути увагу і батьків, і малюків. Прекрасна ідея – створити на території магазину невеличку ігрову зону.

Та є кілька аспектів, що стосуються усіх магазинів. На них варто звернути увагу:

  • При оформленні інтер'єру магазину одягу важливо встановити зручні дзеркала у торговому залі. Перш ніж піти до примірочної, люди часто оцінюють, як буде виглядати на них та чи інша річ.
  • Основне освітлення має бути максимально комфортним, не різати очі, але при цьому бути достатньо яскравим, щоб роздивлятися товар було зручно. За допомогою акцентного освітлення можна виділити певні групи товарів.
  • Товар бажано розташувати на рівні очей. Щоб додати дизайну оригінальності, можна використати стелажі, полиці, стійки, підставки незвичної форми.
  • Особливу увагу слід приділити оформленню примірочної. Необхідно встановити хороше освітлення, гачки та полички для речей, великі дзеркала та зручні пуфи.
  • Добре було би зробити і зону очікування з кріслами та невеличким журнальним столиком. Так ви продемонструєте увагу та турботу про комфорт відвідувачів.

Існує ще безліч нюансів, які варто врахувати, оформлюючи інтер'єр торгового приміщення. Довірте справу професіоналам, які знаються на всіх тонкощах та секретах стильного та практичного дизайну.



На початок