В яких випадках необхідно застосовувати фунгіциди

Будь-які рослини, чи то городні, чи кімнатні, потребують захисту від захворювань. Одним з найбільш ефективних захистів рослин чільне місце посідають фунгіциди.

В яких випадках необхідно застосовувати фунгіциди

Щоб розібратися в їх різноманітності, а також повний їх перелік можна переглянути і вибрати на ЛНЗвеб.

Фунгіциди  в першу чергу вживаються для профілактики рослин від хвороб:

  • для боротьби з грибковими – це бордовська рідина сірого кольору; 
  • для протравлювання насіння – формалін, фундазол та інші;
  • для звільнення рослин від спор паразитних грибків – використовують головни для зернового насіння.

З появою грибків слід боротися досить активно, бо заражені таким чином рослини призводять до  значного зниження врожайності. Тож профілактика в таких випадках просто необхідна. Захисні препарати не завдають шкоди рослині, вони не потрапляють в середину листка, а залишаються на його поверхні. Та такі препарати діють лише на початковій стадії грибкового зараження. Якщо ж хвороба просунулась вглиб листа, то слід застосовувати лікувальні фунгіциди, які, проникаючи у внутрішню частину листка, накопичуються там і не дають розвиватися хворобі далі. Вони не тільки захищають листок від захворювання, а й лікують його. До того ж лікувальні фунгіциди мають властивість рухатися в напрямках наростаючих пагонків.

удобрение

Такі препарати називають комбінованими препаратами системно-контактних дій.

Препарат має високу ефективніть до таких класів грибів, як Basidiomycetes, Ascomycetes, Oomycetes, Deuteromycetes. А також він спроможний знищувати не тільки гіфи, а й спори грибів. Слід зазначити,що фунгіцид має досить високу сумісність з іншими препаратами.

Обробляти фунгіцидом можна овочеві культури як відкритого, так і захищеного грунту, - помідори, огірки, цибулю, капусту, картоплю, горох. І не тільки від спор грибка, а й від мучистої роси, фітофтороза та ін.

удобрение

Обприскувати препаратом слід вранці або ввечері тихої безвітряної погоди, щоб препарат не зносило на  інші культури. Для цього використовуються обприскувачі різних марок. Для обробки, наприклад, помідорів в теплицях, використовуються обприскувачі з розпилювачами. При висаджуванні картоплі використовуються обприскувачі з картоплесаджалками, такими як Grimme (Германія), Kverneland (Норвегія), Ekengards (Нідерланди) та інші.

Під час обприскування не слід допускати, щоб розчин стікав з листя. Тому апарати слід налаштовувати на дрібне й середнє розпилювання.



На початок