Домашнє морозиво ескімо

Морозиво – це найулюбленіші ласощі кожного: як малечі, так і дорослих. Воно виготовляється і продається найрізноманітнішого асортименту.

Домашнє морозиво ескімо

Та найбільш популярне з усіх видів морозива, безперечно, ескімо. Крім того, що це смачний продукт, він ще й досить калорійний і в ньому дуже багато поживних речовин, необхідних для організму. До того ж це продукт, який підвищує настрій, знижує артеріальній тиск, поліпшує тканини кісток. Звичайно, надмірне його вживання може викликати ангіну, форенгіт. Тому споживати його треба дозовано.

Морозиво – досить давній продукт. Історія його цікава, пронизана домислами, й легендами. З'явилося вперше морозиво в Давньому Китаї – китайці смакували снігом з льодом, змішуючи їх зі шматочками апельсинів, лимонів, зернятками граната. Згодом воно вже не було диковиною і розповсюдилося по всіх куточках планети. І всі винаходили свій рецепт його приготування.

Ми сьогодні купуємо морозиво в магазинах, замовляємо в кафе, і, насолоджуюсь, в основному не думаємо про способи його приготування. Насправді, і найкраще всього, приготувати цей смачний продукт в домашніх умовах. Наприклад, рецепт ескімо можна знайти на сайті lasunka.com. Якщо ви приготуєте його власноруч, то це будуть найсмачніші ласощі для всієї родини.

морозиво

На сайті представлені сім порад виготовлення морозива з молока

Спочатку слід запастися пластиковими формочками для заливки. Щоб надати морозиву пікантного смаку, можна використовувати деякі добавки – лимонний сік, коньяк або ром, цукрову пудру, а сухе молоко надасть морозиву оксамитовості і вершкового смаку. Взагалі слід обирати сиропи, джеми, шматочки фруктів на свій смак.

Та слід пам'ятати, що не потрібно споживати морозиво щойно взяте з холодильника. Нехай воно трішки розтане, і тоді можна формувати кульки. Тут ви одержите рецепти для виготовлення домашнього морозива з молока та цукру без вершків; для шоколадного морозива; морозива з молока та полуниці, для приготування Крем—Брюле.

Хто вміє виготовляти хороше морозиво, вважається справжнім гурманом, а самі солодкі ласощі – королівським десертом. Відомо з переказів, що у Франції, коли королевою була Катерина Медичи, був повар, який володів магічним секретом приготування морозива, згодом отримав статус особистого королівського виробника морозива. Йому була призначена пожиттєва пенсія, але з умовою ніколи не розголошувати секрет приготування цього смаколику, так як холодна смакота була виключно королівським десертом.

Тож готуйте з задоволенням ці солодощі і пригощайте своїх рідних і близьких королівським десертом!



На початок