Як запобігти поломку смартфонів

Давайте розглянемо, які погані звички найчастіше призводять до поломки смартфона, і що потрібно робити для того, щоб телефон послужив довго

Як запобігти поломку смартфонів

Чохли

Найчастіша причина поломки телефону – фізичні ушкодження. Передбачити падіння телефону неможливо. В результаті можна отримати розбитий екран і корпус. У важких випадках потрібно серйозний ремонт внутрішніх модулів. Іноді виникає неможливість відновити техніку. Щоб звести наслідки необережного поводження до мінімуму, придумали спеціальні чохли і захисні плівки. Ці аксесуари краще купувати разом з покупкою гаджета, відразу наклеїти захисне скло на екран і надіти протиударний чохол. Від падіння вони не вбережуть, але зате візьмуть на себе частину удару. У придбанні аксесуарів допоможе сайт чохлів для телефону.

Користуватися телефоном у ванній

телефон под каплями воды

Якщо любите лежати у ванній з телефоном, то краще відмовитися від цієї звички. А якщо при цьому одночасно телефон позаряжаете, то це може закінчитися сумно аж до летального результату. Частою причиною поломки після падінь є вода. Можна впустити в море або річку, ненавмисно пролити чай. Один ніяковий рух може коштувати дорого.Взимку можна упустити телефони в замет, за ефектом це рівнозначно тому, що ви упустили його в воду. Телефон зажадає або серйозного ремонту, або взагалі заміни пристрою, тому що ремонт недоцільний. Тому намагайтеся не упускати в воду смартфон.

Часта зарядка

Багато залишають телефон на зарядці на всю ніч, не звертаючи уваги на рівень заряду, або підживлюють смартфон, навіть коли там залишилося більше 50%. Звичайно, це не дуже корисно для акумулятора. Однак в деяких моделях існує вбудований захист: коли батарейка підходить до моменту повного заряду, телефон просто припиняє її заряджати. Вважається, що після покупки смартфона його потрібно 2-3 рази повністю розрядити і зарядити. Однак така практика підходить для нікель-кадмієвих акумуляторів, а не літій-іонних, використовуваних зараз.

Сучасні смартфони немає сенсу розряджати до повного виключення, так як на збільшення ємності акумулятора це не впливає. Щоб акумулятора вистачило року на 3 стабільної роботи, рекомендовано розряджати телефон до критичного стану і заряджати повністю. Якщо ставити на зарядку більше одного разу на день, акумулятора вистачить максимум року на два.

Телефон в сложных погодных условиях

Вплив тепла і холоду

Небезпечно піддавати смартфон впливу критичних температур. Не варто часто виймати телефон на морозі або забувати його на сонці. Літій-іонні батареї бояться холоду. Якщо залишити телефон на ніч в машині, він втратить пристойну частку своєї ємності. У літню пору не варто тримати смартфон під відкритим сонцем, тому що він дуже сильно нагрівається. При цьому система безпеки телефону відправляє його на вимикання або перезавантаження. Досить залишити телефон надовго під відкритим сонцем - він може нагрітися до максимуму. Це призводить до того, що чіпи ламаються, після чого псується картинка або виходять з ладу інші функції.

Перевантаження пам'яті

Рідко хто вчасно сортує фото і відео, видаляє непотрібні програми. Зазвичай про це користувач згадує, коли пам'яті на пристрої недостатньо. Щоб цього уникнути, можна поставити нагадування в календарі і періодично присвячувати кілька хвилин звільнення пам'яті телефону. Не варто зберігати мільйон фото на телефоні, краще копіювати це все на жорсткий диск, на домашній комп'ютер, використовувати хмарні сховища. Якщо в один прекрасний момент відмовить пам'ять телефону, всі фотографії та відео пропадуть разом з нею.

Також не варто пробувати ремонтувати телефон самостійно. Можна його пошкодити так, що потім майстер не зможе виправити.



На початок