Гербіциди: захист рослин

Для забезпечення високої якості врожаю та обмеження втрат, спричинених зовнішніми факторами, що негативно впливають на рослинність рослин, необхідно використовувати відповідні засоби захисту рослин.

Гербіциди: захист рослин

Найефективніші та найчастіше використовують гербіциди — це препарати, які можна знайти в багатьох магазинах.

Що таке гербіциди?

Гербіциди — це пестицидні хімічні речовини, які дозволяють здійснювати селективний або неселективний контроль бур’янів у посівах. Вони можуть доповнювати механічні процедури по догляду, і їх можна використовувати як для підгодівлі, так і перед вирощуванням. Завдяки використанню спеціальних обприскувачів фермер може бути впевнений, що зерно, кукурудза чи ріпак матимуть найкращі умови для розвитку та врожайності.

Гербіцид — це хімічний засіб захисту рослин, який використовується для боротьби з бур’янами. Боротьба з бур’янами, які ростуть у врожаї, є обов’язковою. Бур’яни споживають воду та поживні речовини, призначені для даної культури. Крім того, бур’яни можуть знизити якість врожаю та залучити хвороби та шкідників. Застосування гербіцидів допомагає утримувати бур’яни від врожаю.

Деякі гербіциди є селективними і вбивають лише певні види рослин, а інші — неселективні та вбивають практично будь-яку рослину. З цієї причини завжди слід проконсультуватися з фахівцем із захисту рослин щодо використання правильного продукту та завжди читати етикетку перед його використанням.

Завдяки способу використання розрізняють різні типи гербіцидів:

  • з прикореневим ефектом,
  • з дією на ґрунту,
  • подвійної дії.

Які бур’яни можуть контролювати гербіциди? Майже всі, що можуть перешкодити нормальному розвитку культурних рослин (доступ до поживних речовин, води та сонця).

Які гербіциди можна знайти на ринку?

Мета виробників — забезпечити фермерів перевіреними продуктами, які будуть ефективно видаляти бур’яни. Популярні препарати, які можна знайти в пропозиції, включають:

  • препарати у вигляді концентрованого суспензійного концентрату для розведення водою, який можна використовувати для позакореневого або грунтового внесення,
  • препарати у вигляді масляної суспензії, що розводиться водою для позакореневого внесення,
  • вироби у вигляді суспензійної емульсії для розведення водою, яка застосовується для позакореневого внесення.

Звичайно, це лише приклади гербіцидів, які кожен фермер може придбати. Вони включають багато інших препаратів від найвідоміших виробників сільськогосподарської продукції, які виявляться ефективними у знищенні бур’янів.



На початок