Як підібрати пульт управління для кондиціонера?

Практично всі побутові кондиціонери управляються за допомогою дистанційних пультів, оскільки тягнутися до обладнання високо на стіні незручно

Як підібрати пульт управління для кондиціонера?

І якщо спліт-система за умов своєчасного техобслуговування може прослужити не один десяток років, то ПДУ зазвичай не такий довгожитель. Пристрій маленький і нерідко губиться, також за активного використання в ньому можуть вийти з ладу контакти, розбитися датчик випромінювання і трапитися інші несправності. Найчастіше ремонт недоцільний, набагато простіше купити новий пульт. Сьогодні це легко зробити в спеціалізованих магазинах.

Оригінальний або універсальний?

Якщо у вас поширена й не сильно застаріла кліматична техніка, ви без проблем придбаєте оригінальний пульт до кондиціонера https://pulti.ua/uk/kondicionery/. Досить забити в пошукову систему потрібну модель техніки або самого пристрою й назвати потрібний вам продукт менеджерам магазину. Однак, якщо у вас старенька спліт-система або рідкісна закордонна модель, оригінал можна й не знайти. Але і в цьому випадку зневірятися не варто — є універсальні ПДУ. Причому часто вони виручають не лише тих, хто не може знайти виріб свого бренду, але й покупців, які обмежені в коштах або хочуть заощадити. Ціна універсалу може бути у 2–3 рази нижчою від брендової продукції.

Як вибрати універсальний ПДУ для кондиціонера?

Насамперед вам потрібен пульт саме для кліматичної техніки. Універсальні моделі для телевізорів або тюнерів не підійдуть, бо вони передають сигнал на іншому діапазоні частот. Зверніть увагу, що ПДУ для кондиціонерів бувають:

  • універсальними для всіх побутових кондиціонерів;
  • індивідуально налаштованими;
  • з ручним або автоматичним налаштуванням.

Особливої ​​різниці, який саме варіант ви оберете, немає. Головне, щоби пристрій підходив вам за функціоналом і ціною. Також обов’язково вивчіть інструкцію й переконайтеся, що ПДУ підійде до наявної у вас спліт-системи. В інструкції виробник завжди вказує перелік сумісних пристроїв. Найчастіше, чим дорожчий універсал, тим із більшою кількістю моделей він сумісний. Але навіть для базових виробів це не менш як 1000 різновидів, а в найдорожчих — 4000–5000. Тож обирати дорогий пульт варто лише в тих випадках, якщо у вас рідкісна модель кондиціонера або ви з якихось причин не можете уточнити його назву.

пульт

Які функції мають бути в універсальному пульті?

Врахуйте, що універсальний ПДУ може не в точності відповідати функціоналу рідного виробу. Але для комфортного використання у вас має бути можливість дистанційно вмикати та вимикати спліт-систему, регулювати:

  • температуру;
  • напрямок потоку повітря (положення заслінки);
  • режими — охолодження, обігрів, обдув;
  • силу повітряного потоку.

Якщо вам потрібна будь-яка специфічна функція (нічний режим, підмішування атмосферного повітря) — обов’язково проконсультуйтеся з продавцем щодо її наявності.

Зовнішній вигляд ПДУ такого типу приблизно однаковий, кнопки стандартні, їх використання інтуїтивно зрозуміле. Найкраще обирати моделі з інформаційним табло, так ви відразу будете бачити, правильно здійснили налаштування чи ні. Для літніх людей можна підібрати управління з великим дисплеєм і легко зчитуваними цифрами.

пульт

Особливості налаштування

Перед використанням обов’язково вставте робочі батарейки. Якщо у вас виріб, програмований кодами, то потрібно:

  1. Натиснути кнопку Select;
  2. Ввести код, відповідний до вашої моделі техніки;
  3. Натиснути кнопку Ок.

Якщо пульт програмується автоматично, натискаємо на Select і чекаємо появи списку кодів. Далі вам потрібно перебрати всі коди зі списку, по черзі наводячи ПДУ на спліт-систему. Після того, як вона відреагує на один із кодів — натиснути кнопку Ок. Особливості налаштування універсалів завжди детально розписані в інструкції, що додається.



На початок