Можливі поломки стартера і карданного валу

Карданний вал і стартер є такими вузлами в автомобілі, вихід з ладу яких супроводжується рядом неприємних сюрпризів для водія.

Можливі поломки стартера і карданного валу

Щоб цього не відбувалося, необхідно вчасно проводить діагностику автомобіля і його технічний огляд. Такі роботи здійснюються професіоналами своєї справи, за допомогою спеціального обладнання. Маючи великий досвід, усунення поломки будь-якого рівня для них не представляє складності. Проблеми, що виникають з карданом і стартером, можуть носить різний характер.

Можливі поломки стартера та усунення поломок

Стартер

За допомогою стартера здійснюється запуск двигуна. До складу вузла входить ряд деталей, які можуть поламатися за різними обставинами. Такі причини носять наступний характер:

  1. Знос внаслідок тривалої експлуатації. Зазвичай це відбувається після пробігу автомобіля близько 500 тисяч кілометрів. В першу чергу вийти з ладу можуть щітки, підшипники або інші дрібні деталі механізму. Всі ці складові підлягають заміні.
  2. Присутність шлюбу. Це може статися через неякісну зборку або шлюбу окремих складових механізму - підшипників або щіток.
  3. Неправильна експлуатація вузла. Поломка механізму можлива в тих випадках, тоді ключ запалювання більше положенні часу утримується в повернутих стані. Стартер розрахований на короткочасну роботу. Якщо він буде включений тривалий час, то відбудеться підвищений знос всіх його компонентів.

У разі поломки стартера спочатку проводиться діагностика стартера, а потім повне розбирання з заміною, що вийшли з ладу деталей.

Несправності карданного валу та усунення поломок

кардан

Карданний вал може вийти з ладу через низку причин. Кожна поломка має свій спосіб усунення. Виражається це в наступному:

  • Викривлення кардана. Будь-які вигини повинні бути усунуті. Якщо ремонт карданного вала зробити неможливо, то вал змінюється повністю.
  • Наявність збільшеного зазору в шліцах. Після зняття кардана потрібно замінити зношені компоненти. Якщо це неможливо, то вал підлягає заміні.
  • Биття підвісного підшипника. Ведеться демонтаж кардана з установкою проміжної опори. Потім підшипник змінюється.
  • Невірний монтаж карданного валу. Вузол знімається і встановлюється правильно.
  • Вихід з ладу таких деталей карданного валу як втулка фланця, проммуфта або кільця з причини природного зносу або руйнування. Після зняття кардана всі деталі підлягають заміні.

Після всіх процедур нові або відремонтовані вузли перевіряються в роботі.



На початок