Розкидачі мінеральних добрив: особливості, різновиди та переваги

Вирощування багатого врожаю важко досягти без регулярного підгодовування культур мінеральними добривами.

Розкидачі мінеральних добрив: особливості, різновиди та переваги

Якщо ділянка має невеликий розмір, то поживні суміші можна додавати до ґрунту вручну, вливаючи під корінь або способом обприскування. Але маючи досить великий розмір полів, на якому є висадка сільськогосподарських культур, такий метод не застосовується. Для додавання міндобрив використовуються розкидачі. Даний тип аграрної техніки має свої особливості, про які поговоримо у цій статті.

Головні характеристики

Переглянути асортимент ви зможете в інтернет-магазині «Агріматко», де представлені найкращі розкидачі мінеральних добрив по привабливій ціні. Головною особливістю обладнання є її конструкція. Вона зроблена таким чином, щоб можна було дозувати добрива, які вносяться до ґрунту. Експлуатація даного оснащення значно знижує фінансові витрати на покупку поживних мінеральних сумішей, так як вони рівномірно розподіляються. Це дозволяє уникнути надмірних витрат.

В конструкцію розкидачів входять:

  • привід робочих органів;

  • кузовна частина;

  • гідравлічна і ходова система;

  • транспортер;

  • пристрій для розсіювання.

Розсип сумішей на території відбувається за допомогою обертання дискових лопаток в одному напрямку. У них є додаткові елементи, довжину яких можна змінювати, щоб рівномірно подавати добрива на диски. Це основна конструкція, яка може змінюватись залежно від моделі.

Щоб розкидати суміші за один прохід на великій площі, використовується відцентрова сила. Бункер, куди завантажується добриво, донизу звужується. В ньому знаходиться механізм, що подає розчин.

Головні переваги

Розкидачі добрива дуже розповсюджені завдяки ряду позитивних характеристик. До них відносяться:

  • значна економія часу;

  • суттєво зменшена кількість робочих рук;

  • рівномірне розприскування добрив.

Агрегат вважається універсальним, так як дає можливість навіть проводити посівні роботи і покращувати структуру ґрунту, вносячи в нього додаткові компоненти.

Основні різновиди

Розкидач мінеральних добрив прискорює процес підживлення землі, допомагає в посіві насіння. Він дозволяє точно дозувати і рівномірним шаром розподіляти розчин на поверхні ґрунту.

Розрізняються технічні пристрої за типом конструкції. Вони бувають:

  • причіпні;

  • навісні;

  • ручні.

Перший тип має вид причепа, який розміщується на колісній базі. Він забезпечений гідравлічним приводом, що запускає робочу частину апарату. Розсіююча речовина дозується за допомогою секційної заслонки. Другий тип складається з бункера, виконаного з металу або пластику. Він з’єднується з тракторною технікою за допомогою рамної конструкції і кронштейнів. Такий тип використовують на невеликих територіях. Третій різновид агрегатів найбільш простий. Він не потребує використання додаткової техніки для його транспортування.



На початок