Як правильно розпочати підготовку до ЗНО?

Якщо у вас є дитина абітурієнт і ви збираєтесь наступного року вступати до ВНЗ, саме час задуматися  про початок підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання – ЗНО.

Як правильно розпочати підготовку до ЗНО?

Як правило, оптимальний час підготовки – рік-півтора. Універсального рецепту занять не існує. Адже одним людям потрібно довго сидіти на матеріалом, а інші схоплюють все, лише заглянувши в підручник.

Проте існують деякі правила, що підвищать ефективність підготовки до ЗНО. Ми підготували для вас кілька дієвих порад, які допоможуть вам і вашій дитині легко подолати це випробування.

Підібрати для ЗНО книжки

Важливим фактором є література, по якій ви готуєтесь. Вона повинна відповідати таким критеріям:

·   гриф «Рекомендовано МОН України»;

·   містити теми, винесені на тестування;

·   наявність завдань, типових для ЗНО.

Для ЗНО підручники, посібники, довідники, тестові завдання ви знайдете в інтернет-магазині видавництва «Навчальна книга. Богдан» https://bohdan-books.com/catalog/3532/.

Правильна мотивація

Доведіть собі важливість вашої мети: обґрунтуйте переваги, які ви здобудете завдяки ЗНО: студентське життя, улюблена професія, достойна зарплата. Тепер зберіть всі необхідні книги для підготовки до ЗНО – і за роботу!

Організація часу

Складіть оптимальний для себе розклад занять по днях тижня: по два дні на кожний з предметів. Заведіть щоденник по кожному предмету, де будете відмічати пройдені теми. Розбийте його на блоки, які можна назвати на кшталт «Підготовка до ЗНО з української мови».

Просіть про допомогу

Якщо відчуваєте труднощі з певними темами, попросіть про допомогу вашого вчителя чи однокласників. Ви навіть зможете разом обговорювати спільні проблеми з підготовки до ЗНО: підручники яких авторів використовуєте, де знайти потрібні теми і т. п.

Частіше влаштовуйте пробне тестування

В мережі є досить онлайн-тестів для підготовки до ЗНО з математики чи інших предметів. Скористайтеся ними, щоб «набити руку» у виконанні типових завдань – ці навички зекономлять ваш час на реальному тестуванні.

Налаштуйтеся на ЗНО психологічно

Багато абітурієнтів отримують при складанні ЗНО нижчі бали через надмірне хвилювання. Щоб мінімізувати цей фактор, дослухайтеся до порад психологів:

·   готуйтеся, щоб бути впевненим в свої знаннях;

·   напередодні ЗНО краще виспатися, ніж повторювати всю ніч матеріал;

·   не намагайтеся «списувати». Ви все вивчили: досить тільки зосередитися - і вся інформація спливе з глибин пам’яті.

Заспокійливі засоби краще не пити, вони можуть розсіювати вашу увагу.

Займайтеся скрізь і всюди

Використовуйте вільний час, щоб повторити формули чи дати, які є важливими для підготовки до ЗНО з історії України. Їдете в автобусі чи в метро, стоїте в черзі – замість нудьгувати, закріпіть в пам’яті потрібну інформацію.

Попрацюйте на онлайн-сервісах для підготовки до ЗНО, пошукайте відео-уроки відомих педагогів з тем, які вам важко даються.

«Навчальна книга. Богдан»» - всі книги для якісної підготовки до ЗНО

Якщо виникають труднощі з певної теми, зайдіть на сайт видавництва «Навчальна книга. Богдан» https://bohdan-books.com/catalog/3532/, де знайдете посібники з детальними поясненнями всіх тем, винесених на незалежне тестування. «Правильна» література плюс послідовність і наполегливість – ключ до успішного складання іспитів.

 



На початок