Як обрати весільний букет для нареченої: квіти, форма, колір

Один із головних елементів весільного вбрання нареченої – букет квітів

Як обрати весільний букет для нареченої: квіти, форма, колір

Він повинен відповідати загальному образу, концепції свята, гармонійно поєднуватися з сукнею та зачіскою. Букет зовсім не обов’язково може бути білим та лаконічним. Квіти для композиції краще обирати в залежності від сезону – тоді вони мають великі бутони та тривалий час зберігають свіжість й ніжність пелюсток.

Основні рекомендації з вибору букета

Наречена на церемонії завжди привертає до себе очі всіх присутніх. Тому вона має виглядати бездоганно та неперевершено. Важливо не тільки правильно підібрати сукню і фату, але й подумати про квіти. Професійні флористи радять тим, хто обирає весільні букети для нареченої, дотримуватися наступних рекомендацій:

1. Зріст та пропорції дівчини. Високим жінкам підходить букет-водоспад або композиції на довгому стеблі. Нареченим невисокого зросту можна вибрати акуратний букет-напівсферу. Жінкам з пишними формами краще підходить великий букет подовженої форми.

2. Колір волосся нареченої. Брюнеткам та шатенкам варто зупинити вибір на міксових комбінаціях квітів темних насичених відтінків зі світлими цятками. До образу наречених-блондинок імпонує букет пудрового, кремового, персикового, пісочного кольору, а також квіти небесних, ніжно-рожевих відтінків.

3. Сезонність квітів та стійкість рослин. Коли квіти обирають відповідно до сезону, вони коштують дешевше та мають найкращу якість. Весільний букет повинен залишатися свіжим тривалий час, тому для композиції слід обирати стійкі рослини.

4. Стилістичне рішення. Краще за все замовляти букет у професійного флориста заздалегідь. Треба розповісти про формат свята та образ нареченої, щоб майстер запропонував відповідні композиції.

У магазині GoldenFlora можна замовити різноманітні квіти та букети, в тому числі для нареченої.

Весілля може відбуватися у будь-який сезон. Взимку варто обрати гортензії, лілії, хризантеми, тюльпани червоного, золотого, срібного, фіолетового кольору. Весною відають перевагу калам, орхідеї, бузку, троянді, гиперікуму рожевих, жовтих, лілових, зелених кольорів. Влітку варто зупинитися на яскравих соковитих відтінках. А восени ефектно виглядають червоні, оранжеві та жовті квіти.

Додаткові критерії вибору букету

Квіти символізують певні якості, тому рослини в композиції можуть передати глибину характеру нареченої. Має значення колір та самі квіти:

● троянди – кохання, краса, ніжна прив’язаність;

● тюльпани – порозуміння, щастя, відкритість;

● кали – чистота, благородство, відродження;

● гортензії – символ творчості, емоційності;

● півонії – чуттєвість, романтичність, успіх.

Для весільних букетів флористи не радять брати квіти з сильним ароматами. Від тривалого вдихання запаху рослин в нареченої може змінюватися настрій та виникати головний біль. Небажано, щоб квіти мали яскравий пилок, що може забруднити одяг дівчини.



На початок