Фарба інтер'єрна: основні види

У процесі ремонту у квартирі часто виникає необхідність фарбування стін або стелі

Фарба інтер'єрна: основні види

Для цих цілей потрібна фарба інтер'єрна, яка представлена ​​у різноманітті видів. Розглянемо їх у нашій статті.

Клейові 

Клейові фарби мають густу консистенцію, яка нагадує пасту. До складу входять такі основні компоненти:

  • Пігменти барвники.
  • Наповнювач.
  • Водний розчин природних чи синтетичних клеїв.

Така фарба має найдоступнішу вартість на ринку. Однак низька ціна обумовлена ​​тим, що в процесі експлуатації краска втрачає свої первісні властивості. Тому її потрібно регулярно оновлювати.

Водоемульсійні

Водоемульсійні фарби відрізняються екологічним та безпечним складом. У ньому є пігменти, наповнювачі, пластифікатори, різні функціональні добавки. Жодних токсичних речовин немає. Тому працювати із краскою безпечно. Її також можна сміливо використовувати у житлових приміщеннях.

Силікатні

Силікатні фарби мають яскраво виражений декоративний ефект. Тому вони чудово підходять для прикраси інтер'єрів. Крім цього, матеріал має відмінні експлуатаційні характеристики – він не боїться вологи, має тривалий термін служби, не втрачає насиченість кольору.

Силікатна фарба двокомпонентна, тобто одразу готова до застосування. Однак процес її нанесення досить трудомісткий. Тому найкраще звернутися по допомогу до професіоналів.

Емалеві

На сучасному будівельному ринку емаль набула великої популярності серед споживачів. Особливість фарби в тому, що після висихання вона утворює щільну глянсову плівку, яка має чудові декоративні властивості.

До інших переваг емалі можна віднести її універсальність. Нею можна обробляти різні матеріали. Це може бути метал, який фарба захищає від іржавіння. Або дерево, його фарба захищає від гниття та негативного впливу паразитів.

Але треба знати, що у складі емалі є токсичні речовини. Тому краще використовувати її для зовнішніх робіт. Якщо ж в інтер'єрі вона незамінна, слід вибирати найменш токсичний склад.

Олійні

Олійні фарби мають густу консистенцію. Зумовлено це тим, що у складі міститься оліфа. Вони не відрізняються високою декоративністю, проте мають відмінні експлуатаційні характеристики. У тому числі тривалий термін служби. За правильної технології нанесення, фарба прослужить 3-4 роки. 

Акрилові

За посиланням https://www.sniezka.ua/vyroby/fasadni-farbi представлена акрилова фарба для фасаду та інтер'єру. Вона універсальна, у чому полягає її головна перевага. Якщо розглядати застосування акрилової фарби саме в інтер’єрі, то її можна сміливо наносити навіть у ванній кімнаті. Вона стійка до дії вологи.



На початок