Нестероїдні протизапальні препарати: форми та важливі особливості прийому

НПЗП або нестероїдні протизапальні препарати мають комплексний вплив на організм. Це відбувається за рахунок скорочення кількості вироблених організмом простагландинів – гормонів, які стимулюють розвиток запального процесу.

Нестероїдні протизапальні препарати: форми та важливі особливості прийому

Медикаменти, представлені в цій категорії, доступні в різних лікарських формах: важливо правильно підібрати ліки, а також враховувати всі особливості його прийому.

Види нестероїдних протизапальних препаратів

НПЗП призначають для лікування запалень суглобів, дегенеративних процесів, невралгії, ураження м'яких тканин, у період післяопераційного відновлення та багатьох інших захворюваннях. Доцільність вибрати форми лікарських засобів визначає лікар. Протизапальні препарати порадують різноманітністю доступних варіантів:

  • Пігулки. Одна з найпоширеніших форм, яка використовується в лікуванні дорослих та підлітків (старше 12 років).
  • Капсули. За рахунок спеціальної оболонки швидко розчиняються в шлунково-кишковому тракті, що допоможе швидко полегшити стан і усунути навіть сильні болі.
  • Уколи. Якщо призначення капсул і таблеток не є актуальним з урахуванням поточного стану здоров'я пацієнта, фахівець порекомендує пройти курс уколів. Це оптимальний варіант за наявності в анамнезі захворювань шлунково-кишкового тракту.

Для місцевого нанесення розроблено гелі та мазі, які призначені для обробки певної ділянки. Використання цієї групи нестероїдних протизапальних засобів допоможе зняти біль та запалення – і без шкоди для шлунка.

Купівля протизапальних препаратів в онлайн аптеці

Ниючий біль завдає серйозного дискомфорту і суттєво погіршує якість життя. І навіть короткострокова піша прогулянка перетворюється на справжнє випробування. Відмінною альтернативою стане замовлення ліків в інтернет-аптеці «Здравиця», що зручно з низки причин:

  • у каталозі представлений великий вибір медикаментів, що дає можливість вибору найкращої ціни;
  • можна забрати замовлення у найближчій аптеці мережі, або скористатися послугою адресної доставки;
  • у продажу лише сертифіковані лікарські засоби.

Протизапальні препарати не відносяться до категорії рецептурних, тому з покупкою не виникне жодних складнощів. Але важливо суворо дотримуватися рекомендацій лікаря, дотримуючись графіку прийому і не перевищуючи рекомендовані дозування. Якщо після початку прийому полегшення не настає, або з'явилися біль, різь або інші збої в роботі ШКТ варто звернутися до фахівця для корекції стратегії лікування та заміни раніше виписаних ліків.



На початок