Рюкзак - головний символ туризму. Як правильно обрати потрібну модель?

Основна увага до об’єму, каркасу та допоміжних опцій. І ваша мандрівка до улюблених місць стане набагато комфортнішою.

Рюкзак - головний символ туризму. Як правильно обрати потрібну модель?

Популярність пішохідного туризму зумовила суттєве підвищення вимог до екіпірування, і саме туристичні рюкзаки є лакмусом прогресу виробництва у цій сфері.

Головним параметром, на який звертають увагу туристи є літраж моделей.

За обсягом досвідчені мандрівники умовно поділяють рюкзаки на чотири категорії. В залежності від складності та тривалості подорожей, на які ви орієнтуєтесь:

  1. Приблизно 30 літрів. Підходить для радіальних, невеликих походів. Якщо ви вирішили подивитися навколишні краєвиди, без ночівлі і тривалих переходів, то з собою достатньо буде взяти термос, їжу та верхній одяг. Зазначеного літражу буде цілком достатньо.
  2. 55-60 літрів. Якщо ви плануєте ночувати в поході, то намет, килимок, спальник вам точно знадобляться. Більшість сучасних моделей з переліченого цілком вміщаються в такі рюкзаки.
  3. 70-80 літрів. Рюкзак на кілька днів. Наприклад, повний вік-енд. В доповнення до вищепереліченого арсеналу без розкладки, палива та запасного одягу вам навряд вдасться обійтися. Тому не радимо орієнтуватися на моделі меншого об’єму.
  4. 100 літрів. Для тривалих переходів і зимового туризму. Кількість речей, які вам потенційно знадобляться, серйозно зростає. Тому подібні габарити цілком виправдані.

Також зважайте: чи будете ви подорожувати з дітьми. Частина екіпірування також мігрує у ваш рюкзак, який має бути готовим до такого трансферу. Ознайомитись з повним асортиментом подібних туристичних рюкзаків можна за посиланням alp.com.ua/ru/rukzaki/

Рюкзак Sourсe Assault 20L

 

В якості підвісної системи радимо обирати моделі із жорстким каркасом

Подібні рюкзаки дещо важчі, але вони незрівнянно зручніші. Їх можна куди серйозніше навантажити, і при цьому тиск на плечі, спину, та в цілому на організм буде не таким відчутним. Втома не завадить вашому руху і милуванню навколишньою красою.

Сучасні екземпляри дозволяють підігнати моделі під розміри та фізіологічні особливості тіла. Тож, якщо вага речей 10+ кг — тільки рюкзаки з жорстким каркасом.

  • Звертайте увагу на якість та конструкцію вентиляційних каналів, щоб не потіла спина;
  • При агресивному користуванні обирайте більш щільну тканину;
  • Якісна фурнітура та петлі, які дозволять певні туристичні аксесуари закріпити із зовнішнього боку рюкзака, також є очевидними плюсами моделі;
  • Важлива опція — наявність чохла-дощовика. Зберігайте речі сухими та неушкодженими навіть під час зливи, яка може застати вас у поході.

Мандруйте із задоволенням, а придбати такі рюкзаки можна на alp.com.ua

рюкзак Plecak GREGORY



На початок