Початок вагітності. Що відбувається з організмом жінки у перший тиждень після запліднення?

Як правильно реагувати на новий стан, коли йти до лікаря і як змінити образ життя для того, щоб не нашкодити майбутній дитині

Початок вагітності. Що відбувається з організмом жінки у перший тиждень після запліднення?

Чому власні відчуття майже ніколи не збігають з акушерським строком початку вагітності?

Один з найпоширеніших моментів, який часто викликає шоковий подив у майбутніх мам. Дізнавшись про вагітність, жінки для себе визначають дату, коли це сталося. Але обстеження у лікаря завжди вносить корективи.

І коли, наприклад, за відчуттями, йде 1 тиждень вагітності, гінеколог може поставити строк — місяць.

Спокійно. Це не привід для паніки. Обидві сторони мають рацію.

Справа в тому, що лікарі приймають за орієнтир перший день останньої менструації. Достатньо умовний показник, який, втім, загальноприйнятий в медицині, і дозволяє спеціалістам коректно вести майбутніх мам до безпосереднього дня пологів.

позитивний тест на вагітність

 

Які зміни відбуваються в організмі в перші дні вагітності?

  1. У жінок починає вироблятися новий гормон — хоріонічний гонадотропін. Власне, реакція саме на нього і використовується виробниками тестів для виявлення вагітності. Якшо цей гормон є в наявності — ви побачите дві смужки.
  2. Невеликі кровотечі свідчать про те, що запліднена яйцеклітина прикріпилася до стінки матки. Отож, незначні червоні виділення не є приводом для хвилювання.
  3. Зміни смаку, запахів, набряк молочних залоз... Все це явні ознаки цікавого стану жінок.

Втім, самі лікарі не радять вже наступного дня після тесту вдаватися до ретельного огляду та УЗІ-обстеження. Плід зовсім маленький. Краще записатися на візит до гінеколога днів через десять.

Раціон та спосіб життя, які позитивно впливають на здоров’я мами і дитини

раціон вагітної

Щодо шкідливих звичок, то це — однозначне табу. І лікарі радять відмовитися від негативних факторів і неправильного харчування ще до того, як закохані вирішили дати старт новому життю.

У чоловіків відмова від алкоголю, сигарет та неправильної їжі має відбутися за два місяці, у жінок — за рік до планованого зачаття. Майбутнім мамам добре ввести в раціон фолієву кислоту та вітамін D.

Вже в стані вагітності дотримуйтесь наступних складових успіху:

  • Позитивні емоції і повне уникання стресових ситуацій
  • Інтенсивність інтимного життя коригувати, враховуючи поради лікарів
  • Обмежити спортивні навантаження, але ні в якому випадку не виключати спорт зі свого життя. Прогулянки, легкий біг — все це має неодмінно бути присутнім у вашому розпорядку
  • Правильне харчування. Віддавайте перевагу овочам та фруктам

Мама — це найцінніше та найпрекрасніше звання кожної жінки. Радійте і звикайте до свого нового життя. І пам’ятайте, за вже з першого тижня вагітності ви відповідальні за дві долі. 



На початок