Алергія на котів - як проявляється, як подолати, як лікувати

Як зрозуміти, що у вас алергія на котів

Алергія на котів - як проявляється, як подолати, як лікувати

Алергія на котів може виникнути в будь-якому віці. Вона проявляється в гіперреакції імунної системи на специфічний протеїн, який розноситься разом з шерстю тварини. Щоб справитися з проявами алергії потрібно не тільки вживати деяких профілактичних заходів, але і приймати протиалергічні препарати1. 

Як проявляється алергія на кота?

Симптоми алергії на кота різноманітні:

  • чхання і закладеність носа;
  • проблеми з диханням;
  • сухий нападоподібний кашель;
  • почервоніння і свербіж очей;
  • сльозотеча;
  • почервоніння і свербіж шкіри (особливо на ділянках, які потенційно могли контактувати з шерстю кішки).

Інтенсивність симптомів у кожного конкретного пацієнта відрізняється. У одних неприємні прояви алергії з’являються відразу після контакту з твариною, а в інших — через певний проміжок часу.2

Як подолати алергію на кота?

Якщо у людини існує алергія на тварину, заводити йому домашніх улюбленців категорично заборонено. В перспективі тривала взаємодія з алергенами може призвести до більш серйозних наслідків, наприклад, до розвитку бронхіальної астми.

Щоб попередити алергічну реакцію, зв’язану з вимушеним контактом з котами, варто дотримуватися наступних рекомендацій:

  • не варто брати кота на руки або взагалі торкатися до нього;
  • зайшовши в будинок, де проживає кіт, потрібно уникати місць, де він часто перебуває;
  • перед контактом з твариною рекомендується її добре викупати, що дозволить змити з шерсті частину білків, які викликають алергічну реакцію3;
  • в приміщенні, де перебуває кіт, потрібно провести генеральне прибирання і добре провітрити його.

Якщо хворий на алергію знає, що його чекає зустріч з твариною, попередньо варто випити антигістамінний препарат. Він запобігає розвиткові основних неприємних симптомів або зменшить їх інтенсивність.

Ліки від алергії Еріус

 

Як лікувати алергію на кота з допомогою препаратів?          

Еріус* — антигістамінний неседативний засіб системного застосування. Препарат характеризується значною ефективністю при лікуванні алергії різного походження. Після прийому засобу його позитивна дія спостерігається уже через 30 хвилин, і вона зберігається упродовж доби.

Еріус® випускається в продаж у вигляді таблеток (для дорослих і дітей від 12 років) і сиропу (для дітей від 6 місяців). Засіб застосовується в дозах, які зазначаються в інструкції від виробника. Схема і тривалість лікування підбирається лікарем індивідуально для кожного пацієнта. Препарат безпечний і рідко викликає побічні дії (зазвичай в випадку передозування).

 


*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Еріус® сироп, 0,5 мг/мл по 60 мл у флаконах № 1, UA/5827/02/01 від 29.11.2017, Еріус® таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 5 мг , № 10, UA/5827/01/01  від 15.02.2017

Список літератури:

  1. Дитятковська, Є. М. Алергічний риніт. Епідеміологія, патогенез, діагностика, лікування [Текст] / Є. М. Дитятковська, І. В. Гогунська, В. О. Дитятковський. – К.: Вістка, 2014.
  2. Попович, В. О. Залежність вибору тактики фармакотерапії гострого риносинуситу від функціонального стану співусть приносових пазух [Текст] / В. О. Попович // Здоров’я України. – 2013.
  3. ISAAC Streering Committee Worldwide variations in the prevalence of asthma symptoms: the Internationale Study of Asthma and Allergies in Childhood (ISAAC) [Text] // Eur. Respir. J. – 1998.
  4. Еріус. Інструкція із застосування


На початок