Зелена краса у вашому домі. Топ-10 найневибагливіших кімнатних рослин

Догляд за домашньою флорою — доволі складний і тонкий процес. Але є кімнатні красунчики, які пробачать вам деякі помилки і довго радуватимуть своєю квітучою присутністю.

Зелена краса у вашому домі. Топ-10 найневибагливіших кімнатних рослин

Взимку ми логічно відчуваємо дефіцит флористичного оточення, і саме кімнатні рослини компенсують ці приємні відчуття. Екзотичні види дуже чутливі до найменших змін комфортного середовища. Тому ми пропонуємо розглянути топ не таких примхливих представників домашнього зеленого світу.

  1. Фікус

Частий гість підвіконь не боїться ані рідких поливів, ані сухого повітря, ані поганого освітлення.

До того ж, якщо фікус розростеться — його можна вільно обрізати. Рослині це ніяк не нашкодить.

  1. Суккуленти

Могутнє листячко довго береже вологу. Рослинка залишається в одній формі. Головне — правильно підібрана суміш грунту, і за наслідки нестабільного поливу можна не переживати.

Суккуленти

 

  1. Заміокулькас

Гірний дренаж і цей красунчик тривалий час буде височить над переважною більшістю ваших кімнатних рослин. Навіть за умов слабкого природного освітлення.

  1. Хлорофітум

Терплячий до не зовсім теплого середовища. Навіть якщо ви на два тижні забудете про його існування — хлорофітум зустріне вас звичним виглядом. Ніби нічого й не сталося.

Хлорофітум

 

  1. Грошове дерево

Товсте листячко класно зберігає воду. Сама рослина не втрачає постави. Та й для тих, хто вірить в магію назви — реально крутий екземпляр в домашню зелену колекцію.

  1. Сансевієрія

Справжній рекордсмен живучості. Рослина добре переносить перепади температур, протяги та інші природні катаклізми. Комфортно відчуває себе в будь-яких умовах. Зовсім залишати без догляду, звісно, не можна. Але кілька днів без уваги на сансевієрії жодним чином не відобразяться.

Сансевієрія

 

  1. Пляшкове дерево

Екземпляр із дуже оригінальною структурою коріння та стовбуру. Помірний полив, ідентичне освітлення — і рослина довго триматиме форму.

  1. Спатіфіллум

Справжній красень із яскравим цвітінням і помірною вибагливістю за доглядом.  Має багато легенд. Серед них — приносить в дім щастя. І це окрім беззаперечної естетики.

Спатіфіллум

 

  1. Наліна

Досить об’ємна і екстравагантна рослина. Важливий факт: розповсюджена в пустелях. І якщо вона переносить ті пекельні умови, то і деякі прогалини в домашньому догляді великою проблемою не стануть.

  1. Сциндапсус

Справжній велетень. Нормально переживає зміни температури і цілком нормально ставиться до штучного освітлення. Повноправне місце у топі.

 

Звичайно не варто навмисно тестувати кімнатні рослини на аномальну витривалість. Та й правда не в тому, що ми їх не любимо. А просто іноді забуваємо. І добре, що є ті види, які не дуже на це ображаються.



На початок