Як худнути без шкоди організму: рекомендації фахівців

Кожна людина прагне виглядати привабливо, тому проблема зайвої ваги турбує багатьох. Щоб позбутися зайвих кілограмів, люди (особливо, жінки) використовують безліч різноманітних способів: хтось морить себе різними дієтами від знаменитостей, хтось займається в спортивних залах до знемоги, інші практикують заняття йогою та аеробікою.

Як худнути без шкоди організму: рекомендації фахівців

Але мало хто звертається до фахівців за порадами, як робити це правильно і суттєво не нашкодити власному організму. В поданому матеріали ми зібрали декілька порад фахівців з цього питання.

Чому ми повніємо

Основними факторами появи зайвої ваги є підвищене енергоспоживання, надлишок жирів і вуглеводів, які надходять в організм. Але потрібно розуміти, що «надлишок» буває тоді, коли людина мало рухається або, наприклад, споживає їжу із алкоголем. Впливають на появу зайвих кілограмів вік, генетичні і спадкові звички харчування, перенесені хвороби та стреси.

Щоб побороти біологічні, соціальні та психологічні фактори і отримати здоров'я, молодість, легкість, красу та самоповагу, потрібно пам'ятати, що:

  • ніколи шлях до мети не буває вистелений м'якою килимовою доріжкою;
  • безперечно, комусь буде простіше, комусь складніше пройти його;
  • труднощі загартовують нас, а перемога над собою - своєю лінню, шкідливими, поганими звичками - найважливіша і найдорожча перемога!

Худніть із задоволенням!

Щоб побороти зайві кілограми, не обов’язково їсти те, що не подобається і викликає роздратування, або і того гірше – взагалі не снідати. Звичайно, вранці людина повинна отримати основний заряд енергії на весь день. Тому, почніть готувати смачні, але некалорійні сніданки. Якщо ви надзвичайно любите скуштувати зранку м’ясний бутерброд із кавою, замініть його на вегетаріанські сосиски. Можна зробити вітамінний салат і відварити яйце, або із кавою скуштувати бутерброд з рослинним соєвим сиром тофу. Смакота, задоволення і ніяких лишніх калорій!

Не мучте себе дієтичними рецептами, а краще на певний час перейдіть на рослинні продукти, які можна придбати в магазинах хорошої їжі, наприклад в «Пан-і-Веган». Буде цікаво знати, що в вищезгаданих веганських сосисках, крім пшеничного білка, олії, цибулі і водоростей, немає ніяких шкідливих інгредієнтів, а роль консерванту виконує сіль. Смачно і корисно!

Любителям солодкого сподобається сир із порцією горіхів, ягід, варення чи іриски без лактози. А ось на вечерю можна з’їсти невелику порцію запечених овочів із банановим безглютеновим хлібом. Ця вечеря дасть потрібну енергію організму до ранку.

Погляд фахівців на вегетаріанство

Потрібно відмітити, що у середовищі експертів із харчування ставлення до вегетаріанства різне: одні вважають вегетаріанську дієту – найбільш дієвим методом схуднення, інші акцентують увагу на тому, що тваринні продукти мають у своєму складі білки з повним набором амінокислот (20). А от рослинні білки не мають повну загальну кількість цих важливих компонентів, хоча мають достатньо заліза, кальцію і цинку. Тому ми можемо зробити висновок, що веганство протягом багатьох років не бажане, а от комбінувати рослинні і тваринні продукти можна.

Рух на радість

Додайте до всього 30 хвилин фізичного навантаження на день, і ви дуже швидко відчуєте результат схуднення. Це може бути пробіжка увечері, прогулянка у парку, гра у футбол із дітьми. Будь-які рухи стануть опорою для зміцнення м'язів. А якщо ви додасте два повноцінні тренування на тиждень у спортзалі, то не тільки втратите в сантиметрах, а й зміцните роботу серця та легень. Похід у басейн або заняття йогою допоможуть впоратися зі стресом.



На початок