Де в Запоріжжі замовити смачні суші зі знижкою

Де в Запоріжжі замовити смачні суші зі знижкою

Суші – страва, яка надзвичайно швидко поширилася на наших теренах та завоювала любов численної аудиторії, і не лише у Запоріжжі. Попри те, що суші є традиційною японською стравою, їх передісторія походить з Китаю. Однак тут йдеться не просто про запозичення, а про трансформацію рецептур. Тож у тому вигляді, в якому знаємо цю страву ми, вона сформувалася саме в руслі японської кулінарної традиції.

Суші та роли: у чому відмінність

Самі суші з’явилися раніше, ніж роли. Водночас – поняття «суші» є ширшим, тож, у найбільш повному значенні цього слова, воно передбачає також роли. Щодо ролів, то для них притаманна велика кількість водоростей норі. А ще цей вид страви готується у вигляді невеликих рулетиків.

Варто провести градацію і по такому фактору як начинка. Коли ми кажемо про суші, то там маються на увазі делікатесні морепродукти. Щодо ролів, то начинка може бути різною. У тому числі – доступні значно більш демократичні за ціною варіанти. Також подібна різниця є позитивним фактором, коли йдеться про страви за веганськими рецептурами. В асортименті ролів можна знайти роли, начинка яких складатиметься лише з овочів та грибів.

Кілька слів про історію суші

У відкритих джерелах можна побачити різні версії появи суші. Але одна з найбільш поширених з них апелює до того, що японські моряки обкладали рисом тушки риби, які вони заздалегідь потрошили. Рис виконував винятково практичну функцію та слугував зберіганню самої риби. Поки моряки кілька тижнів були у морі, відбувався природний процес бродіння продукту, тож рис викидали, а риба, завдяки ньому, зберігала свої функції. Звісно, це ще не можна назвати аналогом суші, але початок в експериментах з поєднанням продуктів було покладено.

А ось уже в кінці XVII сторіччя до винайшли рисовий оцет. Його почали додавати до страви, де поєднувався рис та морепродукти. За рахунок цього оцту страва набула значно більш виразного смаку. Але і тоді це ще не були суші в тому розумінні, у якому ми до них звикли. У рецепті, наближеному до сьогоднішнього, суші з’явилися вже у позаминулому сторіччі. До речі, важливу роль в історії розвитку рецептури відіграв суші-майстер Джоха. Саме він почав використовувати у якості начинки сиру рибу.

Неочевидна роль васабі

суші сет

Якщо продовжити розглядати суші в історичній ретроспективі, то роль васабі була не лише смаковою, адже цей інгредієнт є достатньо потужним антисептиком. Суші-майстри робили кульку з рису, клали на неї тоненький шматочок сирої риби, охолоджували, а тоді – подавали. Страва отримала назву «нігірі-суші». Якщо говорити про переклад першої частини цього слова, то воно перекладається як «жменя».

Отож, суші з’явилися раніше, аніж роли. Щодо ролів, то вони завдячують своїй появі такому кухареві як Ічіро Машіта. Сам він працював в одному з закладів Америки. Ічіро хотів здивувати гостей закладу чимось новеньким, тож зробив страву з рису та морепродуктів, завернуту в водорості норі. Так роли побачили світ, а вже згодом стали такими популярними, що поширилися далеко за межі США та стали популярними в багатьох інших країнах. Разом з тим, прикметно, що навіть у Штатах роли винайшов кулінар, котрий має саме азіатське походження.

Суші зі знижкою в Запоріжжі

суші тест

Сьогодні суші та роли можна побачити в закладах різних міст. Наприклад, якщо вас цікавить суші у Запоріжжі, ви можете зробити своє замовлення у ресторані Рок-н-Ролл. Окрім того, що тут пропонується гарний асортимент, цінова політика закладу є дуже вигідною для клієнтів. Тут на вас чекають не лише лояльні ціни, а й регулярні знижки на страви. Тож варто лише слідкувати за оновленнями та регулярно заходити на сайт закладу. Там ви побачите суші та сети різного розміру і зможете підібрати той варіант, який підходить за складниками та бюджетом.

Для тих, хто остерігається страв з інгредієнтами у вигляді сирої риби, є чудовий варіант темпура ролів, які пройшли термічну обробку. Це роли, запечені у спеціальному клярі.

Серед переваг, котрі заклад пропонує своїм клієнтам, є:

  • відмінний асортимент;
  • постійне оновлення акційних пропозицій;
  • швидкість доставки;
  • лише свіжі та високоякісні продукти у складі запропонованих страв.

До речі, крім суші та ролів, у закладі Рок-н-Ролл можна придбати ще багато цікавого. Наприклад, це піца, шаурма, десерти, супи, боули, салати та багато іншого. Тож знайомтеся з асортиментом та робіть вигідне замовлення, а кур’єри закладу оперативно доставлять вам страви за місцем призначення.



На початок