Традиційні страви на День Закоханих країн світу

Традиційні страви на День Закоханих країн світу

День святого Валентина - чудове свято, коли відзначають не лише кохання, а й дружбу та спорідненість душ. Це зближує і дає чудову нагоду нагадати своїм близьким, як багато вони для вас означають. 

Романтична вечеря цього дня не обов'язково має відбуватися у дорогому ресторані. Якщо ви обоє любите куховарити, можете приготувати її вдома. Адже спільне приготування їжі поєднує людей. А трапеза у приватній обстановці дає можливість поспілкуватися без сторонніх звуків. 

Оскільки шлях до серця лежить через шлунок, ознайомтеся з традиційними стравами, які готують у різних країнах світу, і створіть особливе меню для своєї коханої людини. 

Європейські та азіатські смаколики, які прижилися на День закоханих в Україні

Найчастіше для романтичної вечері чоловіки готують макарони, але не звичайні, а спагетті з сиром і соусом Болоньєзе.

Не менш популярні іспанська лазанья, паелья, тортилья та інші види запіканок. Щоб не возитися з борошном, їх можна приготувати, використовуючи макарони у формі трубочок. 

Універсальне рішення на всі випадки життя - це піца. Цього дня вона має бути у формі серця.

Інший варіант - запечена картопля з оливковою олією, спеціями, сиром та смаженою куркою.

Для тих, хто любить східну кухню, прекрасним вибором стане сичуаньська курка гунбао з овочами та арахісом або роли.

Закордонні солодкі традиції до Дня святого Валентина

Після романтичної вечері саме час насолодится десертом. Найпопулярніший варіант - тірамісу. Подавати його можна в декоративних чашках, прикрасивши сердечками. 

Не менш приємним сюрпризом для другої половинки стануть мафіни, прикрашені збитими вершками та половинкою полуниці або долькою апельсина. 

Цього дня навіть ті, хто дотримується дієти, не відмовиться від пісочного печива у формі серця, або сирного кекса з фруктами. У більшості країн світу смаколики випікають, використовуючи конвекційні печі, тому вони виходять особливо ніжними й легкими.

Шанувальникам страв із какао неодмінно сподобається брауні або турецька шоколадна ковбаса з фісташками. Торти без випічки, муси та десерти з морозива також ідеально підходять до Дня святого Валентина. 

Кулінарні звичаї до Дня закоханих у світі

іжа

Швейцарське фондю Тоблерон

У розтоплений шоколад опускаються шматочки стиглих фруктів та ягід, а також шматочки бісквіту або печиво. Коли шоколад застигає, він утворює поверхню з глазурі, що надає ласощам вишуканого смаку. Можна розтоплювати шоколад на водяній бані або в мікроволновці. Однак набагато естетичніше виглядає шоколадний фонтан. Процес занурення фруктів у солодкий потік захоплює й залишає приємні спогади. Існує також солодке фондю з гарячою карамеллю, кокосовим соусом, лікерами тощо.

Вишукане святкове меню закоханих із Туманного Альбіону

Шоколадне або сирне фондю є важливою стравою на День закоханих і у Великобританії. Але подають її після основної - сирих устриць. Вважається, що для цього особливого дня місцевих устриць недостатньо, бо вони доступні цілий рік. Потрібно подавати саме тихоокеанські устриці, які вирощують на фермах.

Фестиваль святого Валентина по-китайськи

День закоханих має велике значення в Піднебесній. Цій особливій події присвячений фестиваль, що називається Цицяо (Цисі). Традиційною випічкою фестивалю є печиво Цяого зі смаженого тіста. Воно буває різної форми й розміру. Має солодку кунжутну начинку. За звичаєм, його треба подарувати своїй другій половинці, друзям і навіть батькам дружини.

Страви на день кохання та дружби в Мексиці

Окрім солодких карамельних цукерок, типовою стравою до Дня святого Валентина є Пібіл Полло - смажена курка з ачіоті - популярною приправою в мексиканській кухні. Завдяки яскраво-червоному кольору ачіоті, запаху цитрусових, часнику і перцю хабанеро, а також м'якості добре просмаженої гомілки ця страва розтопить навіть крижане серце.

Меню для закоханих на батьківщині цього свята - Італії

вермишель

Окрім відвідування ярмарків і фестивалів, головною подією для закоханої пари вважається романтична вечеря, що складається з розкішних і поживних страв:

  • спагетті алла карбонара (паста з яйцем, твердим сиром і свининою), 
  • оссо буко (тушкована яловичина з овочами і бульйоном з білим вином),
  • пенне ал'арраббіату (паста з фірмовим томатним соусом, часником і червоним перцем).

Популярний італійський десерт до Дня святого Валентина - Baci Perugina - маленькі шоколадні поцілунки з вишнею та любовними записками всередині. 

Не день, а тиждень святого Валентина в Аргентині

Протягом тижня традиційно подають:

емпанадас - смажену борошняну випічку з яловичиною, 

ревуельто грамахо - оладки з сиру, картоплі, яєць та овочів, 

морсиль - кров'яну ковбасу зі свинини, рису та жиру.

Пробудження десертом у Бельгії

Бельгія славиться не лише своїм шоколадом. У цій країні традиційно на день закоханих треба розбудити коханого ласуна десертом. Він повинен бути приємним для очей, ароматним і мати цікаву текстуру. Найкращим вибором будуть бельгійські вафлі з шоколадом. Вони набагато товстіші за вафлі інших країн. Їх випікають із солодкого дріжджового тіста. Зверху з поливають кристалізованим цукром. Вони виходять щільними, тому кожен шматочок стає смачнішим за інший.

Інтимна трапеза в Єгипті

Основна страва, яка присутня на багатьох святах в Єгипті, включаючи День святого Валентина, називається Фаттах (м'ясо яловичини або баранини, що подається з рисом, хлібом, бальзамічним оцтом і томатним соусом). Під час вечері з коханою людиною єгиптяни також насолоджуються напоєм, який називається "кава з білими пелюстками троянд". У ньому немає кави. Є лише сік тисячі пелюсток троянд, змішаний із гарячою водою та кубиком коричневого цукру. Вважається, що цей напій допомагає зберегти інтимну атмосферу на побаченні.

Більшість цих страв добре поєднуються з келихом ігристого або червоного вина, лікеру. Але вам це може і не знадобитися. Адже інколи навіть посмішки вже достатньо, щоб сп'яніти від кохання.



На початок