Чи варто робити зовнішнє утеплення фасаду

Перш за все, слід зазначити, що зовнішнє утеплення фасаду забезпечує зниження втрат тепла через стіни будівлі.

Чи варто робити зовнішнє утеплення фасаду

Це досягається шляхом використання спеціальних утеплювачів, які кріпляться на зовнішню поверхню стін. Ці матеріали здатні утримувати тепло в будинку, тим самим знижуючи витрати на опалення.

Переваги зовнішнього утеплення

Однією з переваг зовнішнього утеплення фасаду є те, що цей метод не зменшує корисну площу будинку, що часто стає проблемою при внутрішньому утепленні стін. Крім того, зовнішнє утеплення фасаду дозволяє знизити шумове забруднення зовнішнього середовища та зменшити ймовірність виникнення конденсації на внутрішніх поверхнях стін. 

Недоліки зовнішнього утеплення

Незважаючи на ці переваги, зовнішнє утеплення фасаду має й свої недоліки. Наприклад, цей метод є досить дорогим, особливо у випадку, якщо будинок має складну форму. Крім того, зовнішнє утеплення фасаду може зменшити вентиляцію приміщення. Утеплення фасадів ціна за м2 залежить від вибору матеріалу.

Найпоширенішими з них є мінеральна вата, пінополістирол, поліуретанова піна.

Найпопулярніші матеріали для утеплення фасаду

утеплення фасадів

Кожен з цих матеріалів має свої переваги та недоліки.

  • Мінеральна вата є дуже популярним матеріалом для зовнішнього утеплення фасаду. Вона володіє високими теплоізоляційними властивостями та витривалістю. Однак, мінеральна вата має певні недоліки, такі як висока гігроскопічність, яка може призводити до вологовмісності матеріалу, а отже, зменшення теплоізоляції.
  • Пінополістирол також є популярним матеріалом для зовнішнього утеплення фасаду. Він має високу теплоізоляційну здатність та довговічність.

Однак, пінополістирол може викидати шкідливі речовини при пожежі, що може бути небезпечним для здоров'я.

  • Поліуретанова піна є дуже ефективним матеріалом для зовнішнього утеплення фасаду, оскільки вона дозволяє заповнити всі тріщини та щілини, тим самим утримуючи тепло в будинку. Однак, поліуретанова піна може втрачати свої властивості під дією ультрафіолетового випромінювання та механічних навантажень.

Для того, щоб підібрати найкращий варінт матеріалу для вашого фасаду краще звернутись до спеціалістів, які мають великий досвід в даній галузі та знають всі нюанси: переваги і недоліки матеріалів.



На початок