Піца на грилі: новий рівень смаку та текстури

Вам навіть не доведеться змінювати рецепт, спеціально налаштовуючи його під гриль.

Піца на грилі: новий рівень смаку та текстури

Ви й досі вважаєте, що на грилі можна приготувати лише м'ясо, рибу та овочі? А як щодо випічки? Піца, приготована на грилі, буде повітряною, а скоринка буде приємно хрумтіти. Вам навіть не доведеться змінювати рецепт, спеціально налаштовуючи його під гриль. А поки ви будете читати наші поради, як приготувати смачну страву на грилі, можна замовити доставку піци в Києві. Замовте піцу на грилі, та самі переконайтеся наскільки це смачно.

5 важливих кроків для приготування смачної піци на грилі

  1. Гриль повинен бути добре розігрітим. Щоб тісто добре піднялось та мало правильну текстуру, страву потрібно готувати в заздалегідь розігрітому грилі. Чим вище буде температура гриля, тим більш хрусткою буде піца. Якщо у вас немає термометра, то можна спробувати перевірений спосіб. Піднесіть руку на відстань 10 см від решітки та спробуйте порахувати. Якщо на рахунку 3 ви відчуєте, що дуже гаряче і з'явиться бажання відвести руку, то значиться гриль нагрівся до потрібної температури. Для підтримки необхідної температури, кришка гриля повинна бути закритою протягом усього періоду приготування.
  2. Для приготування піци знадобиться спеціальний камінь для випічки. Це товста пластина у вигляді кола, на яку викладають піцу або іншу випічку. Зроблено такий камінь з вогнетривкого матеріалу. Такий камінь поміщають у холодний гриль та нагрівають разом з ним. На гарячий камінь за допомогою лопатки поміщають піцу. Камінь додатково нагріває гриль, та допомагає рівномірно пропікатися піці.
  3. Дотримуйтеся процесу приготування. Основу для піци збризнути оливковою олією та помістити на гарячий камінь випікатися до періоду появи бульбашок на тісті. Це займе не більше 2 хвилин. Спеціальними кухарськими щипцями перевернути на іншу сторону. Теж почекайте 1 - 2 хвилини. Потім додайте начинку і сир, і знову випікайте 2 - 3 хвилини допоки сир не розплавиться.
  4. Якщо в якості начинки використовуєте ковбасу або гриби, то випікайте піцу гібридним методом. Що мається на увазі? Основу для піци підготуйте у грилі, потім на готовий корж нанесіть начинку та закінчіть приготування у духовій шафі. 
  5. Якщо ви вирішили готувати піцу на грилі, то переконайтеся, щоб тісто було розкатане у надтонкий корж. Розтягуйте тісто від центру до країв по максимуму.

гриль

Які смакові переваги має піца, приготована на грилі?

  • Тісто, приготоване таким чином, виходить просто бездоганне, зі хрумкою скоринкою.
  • Піца виходить більш чіткіше за текстурою. Завдяки тому, що з тіста та начинки під впливом високої температури випаровується зайва рідина, то вона стає хрусткою.
  • Швидкість у приготуванні страви таким способом.

Замовити супер смачну піцу можна у Пронто. Це професіонали, які точно розуміють, як створити ідеальну комбінацію смаку.



На початок