10 років тому: референдум в Криму і проросійський мітинг в Бердянську з закликом до федералізації

Бердянськ 24
16.03.2024 · 10:47 · переглядів - 1446

16 березня 2014 року у вже окупованому Криму росіяни проводили "референдум". Цього ж дня в Бердянську проросійські сили за підтримки групи місцевих депутатів організували мітинг із закликами до федералізації України


Вперше в Бердянську офіційні представники міської влади долучились до мітингу під російським триколором. Як показала історія, після широкомасштабного нападу рф всі вони в тій чи іншій мірі продемонстрували свою лояльність агресору.

На проросійському мітингу, який проводили на Приморській площі, місцеві сепаратисти виголосили підтримку референдуму в Криму, та виступили із закликами до федералізації України.

Цього ж дня, на площі Єдності біля міськвиконкому бердянські патріоти проводили традиційний недільний мітинг на підтримку суверенітету та незалежності України. З початку Революції гідності в Бердянську щонеділі відбувались проукраїнські мітинги.

Проросійські сили спробували влаштувати провокації, однак правоохоронці не допустили сутичок. Учасників проросійського мітингу та спроби провокацій зафіксували на відео.

Відео того самого сепаратистського шабашу бердянських зрадників

Організаторами проросійського мітингу виступили місцеві осередки комуністичної та соціалістичної партії, громадські організації: "Союз радянських офіцерів", "Єдине отєчєство", "Чорноморське казацтво". По кількості учасників сепаратистський мітинг поступався проукраїнським зборам. При чому таке співвідношення сил спостерігалось і в подальшому. Жодного разу прихильники ідей "руського миру" чисельністю не переважали проукраїнськи налаштованих громадян.

Мітинги 16 березня і подальші події весни 2014-го в Бердянську продемонстрували, що більшість мешканців міста не підтримують ідей федералізації чи розколу України. Тим паче захоплення Бердянська і "включення" його до складу російської федерації.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок