«25 лютого 2022 року вирушив з Києва до Бердянськ та перейшов на бік ворога», - Генпрокуратура про Пономарьова

Бердянськ 24
24.07.2023 · 12:24 · переглядів - 2322

В бердянського нардепа величезні проблеми. Ще трохи офіційної інформації до поки що головної події понеділка.

«25 лютого 2022 року вирушив з Києва до Бердянськ та перейшов на бік ворога», - Генпрокуратура про Пономарьова

Генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру у державній зраді народному депутату VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії «Опозиційна платформа — за життя» (ч.1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, народний обранець 25 лютого 2022 року вирушив з м. Києва до м. Бердянськ Запорізької області та перейшов на бік ворога. Перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також він надавав допомогу ворогу в окупації міста.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва, він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Наразі триває проведення невідкладних обшуків з метою виявлення та вилучення електронної обчислювальної техніки та телефонів із доказами діяльності на користь ворога, із використанням підконтрольних компаній, а також комунікації з представниками окупантів.

Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДБР. Заходи з викриття проводилися ДЗНД СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 5 травень, неділя 2024
вчора, 4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок