9 червня у Бердянську стартує ХХV Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості „Топ-Топ”

По матеріалам пресс-службы исполкома
08.06.2021 · 15:11 · переглядів - 2071

На сьогодні фестивальний рух у місті Бердянськ – важлива складова творення іміджу нашого міста, гідної його презентації в українському культурному просторі, вагомий ресурс соціального розвитку.


Уже двадцять п’ятий рік відділ культури виконкому, при підтримці Бердянської міської ради та виконавчого комітету, Міністерства культури України, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, комунальної установи «Обласний методичний центр культури і мистецтв» Запорізької обласної ради, у місті Бердянськ проходить Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості „Топ-Топ”.

Історія фестивалю уходить своїм корінням у 1995 рік, коли за ініціативою працівників культури міста Бердянськ та за підтримки міської влади вперше було проведено фестиваль дитячої творчості «Топ-Топ» з метою пошуку молодих талантів серед дітей та підлітків, у тому числі позбавлених батьківського піклування та сиріт. У 1999 році за підтримки Міністерства культури України фестиваль офіційно набув статус «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ», підтвердження якого успішно відбулось цього року та фестиваль був вперше зареєстрований у Міністерствах юстиції та культури України.

У 2020 році проведення фестивалю було скасовано через короновірусну інфекцію.

Сьогодні Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості “Топ-Топ” – це справжнє свято дитячого мистецтва та майстерності, яке сприяє розвитку культури і мистецтва України, творчого потенціалу підростаючого покоління, який без перебільшення можна визнати патріотичною акцією, значною культурно-мистецькою подією, що з гідністю популяризує національну культуру проявами талантів дітей.

Мета фестивалю – пошук, виявлення і заохочення талантів у всіх видах мистецтва, удосконалення роботи з естетичного розвитку дітей та юнацтва, сприяння розвитку колективів художньої творчості, їх подальшому жанровому визначенню і творчій реалізації кожного учасника колектив.

Фестиваль дає розкритися талантам у різних жанрах:

  • народної пісні, сучасної популярної естрадної пісні народної пісні в естрадній обробці,
  • авторської пісні (солісти, дуети, колективи);
  • народної, класичної, бальної хореографії, сучасного естрадного танцю, ритміко-пластичного,
  • модерн, степ (солісти, дуети, колективи);
  • художнє слово;
  • циркового жанру;
  • інструментальної музики.

За двадцять п’ять років існування фестивалю «Топ-Топ» у ньому взяли участь понад 17 тисяч талановитих дітей, підлітків і молодих виконавців.

У рамках Всеукраїнського фестивалю «Топ-Топ» вже восьмий рік поспіль проходить фестиваль для юнацтва та молоді «Зірки Азову».

Учасники фестивалю цьогоріч - це самодіяльні колективи та окремі виконавці з різних міст та областей України (Дніпро, Запоріжжя, Приморськ, Васильківка та ін.) і, звичайно ж, з міста Бердянськ та Бердянського району. У цьому році у фестивалі братимуть участь понад 600 дітей та підлітків віком від 4 до 25 років. Це 50 кращих творчих колективів та окремих виконавців.

Протягом всіх фестивальних днів справжнє суцвіття юних дитячих талантів матимуть можливість показати свою майстерність в різних жанрах. Конкурсні програми пройдуть у великій залі міського Палацу культури ім.Т.Г.Шевченка. Для учасників (гостей нашого міста) організована різноманітна програма для відпочинку.

Оцінювати виконавську майстерність буде компетентне журі, до складу якого увійшли: начальниця відділу креативних індустрій Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Міністерства культури України Оксана Іонова (м.Київ), заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Марина Анісімова, провідні викладачі творчих дисциплін Мелітопольського Вищого училища культури, Заслужені працівники культури України. Голова журі - Лілія Гринь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри акторської майстерності та дизайну Запорізького Національного університету, художній керівник академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, Заслужений діяч мистецтв України (м.Запоріжжя).

Слоган цьогорічного ювілейного фестивалю: «Творчість, Обдарованість, Політ – завжди у ТОПі»!

Відкриття фестивалю відбудеться 9 червня о 18:00 у великій залі міського Палацу культури ім.Т.Г.Шевченка.

Закриття Всеукраїнського фестивалю розпочнеться 13 червня з нагородження учасників та переможців фестивалю о 17:00 у міському Палаці культури. Після цього о 18:00 відбудеться карнавальна хода учасників по проспекту Азовському від пл.Єдності до Приморської площі та зворотньо і продовжиться гала-концертом із врученням супер-призів переможцям цьогорічного фестивалю на сцені міського Палацу культури о 19:00.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок