Баранов не прошел тест по коррупции

Бердянськ 24
25.07.2012 · 15:44 · переглядів - 2824

В рейтинге, на сайте общественного движения "Честно", Баранов Валерий Алексеевич не прошел тест на коррупцию. 


Баранов Валерій Олексійович
Партія: Народна Партія
Фракція: Народна Партія
Ким висунутий: Блок Литвина

Відсутність фактів порушень прав і свобод людини

За результатами аналізу наявної в Руху ЧЕСНО інформації щодо відповідності народного депутата України Баранова Валерія Олексійовича Критерію причетності до порушень прав і свобод людини згідно з методологією Руху ЧЕСНО фактів, які свідчили б про такі порушення, встановлено не було. Таким чином, Баранов Валерій Олексійович, на думку Руху ЧЕСНО, відповідає Критерію.

Незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

Після набуття повноважень народного депутата Верховної Ради VІ скликання Баранов Валерій Олексійович залишався членом фракції Блоку Литвина (Фракція Народної Партії у Верховній Раді України), за списком якого його було обрано до парламенту.

Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати, невідповідністю депутата Критерію вважається кардинальна зміна політичної позиції шляхом переходу з опозиційної до провладної фракції, більше ніж один перехід з однієї фракції депутатів до іншої чи підписання депутатом, який входив до складу опозиційної фракції, Угоди про створення Коаліції депутатських фракцій "Стабільність і реформи". Таким чином, Баранов Валерій Олексійович, на думку Руху ЧЕСНО, відповідає Критерію.

Непричетність до корупційних дій

Згідно з інформацією видання "Українська правда", кандидатура Баранова Валерія Олексійовича на чергових виборах народних депутатів України 2012 року висуватиметься в одномандатному виборчому окрузі, який включатиме територію м. Бердянськ Запорізької області. Постановою ЦВК № 82 від 28.04.2012 р. в межах території Запорізької області було утворено одномандатний виборчий округ № 78 з центром у місті Бердянськ, до складу якого, окрім Бердянська та населених пунктів Бердянської міської ради, було також включено Бердянський, Куйбишевський, Розівський та Чернігівський райони.

Під час підготовки до розгляду проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" Комітетом з питань бюджету було враховано пропозиції голови цього Комітету Баранова Валерія Олексійовича щодо виділення міському бюджету міста Бердянська субвенції з Державного бюджету України в обсязі 12 000 000 грн. на реконструкцію мереж освітлення вулиці Мелітопольське шосе у м. Бердянську, щодо фінансування з Державного бюджету України будівництва та ремонту об’єктів комунального і соціального призначення у Бердянському, Куйбишевському та Чернігівському районах Запорізької області, зокрема - будівництва II черги природоохоронного об’єкту "Комплекс берегоукріплювальних споруд на морському узбережжі с.Новопетрівка" (3 150 982 грн.), реконструкції водопостачання у смт.Андріївка (2 572 681 грн.), газифікації споживачів ТОВ "Лан" с.Берестове (1 406 480 грн.), перепланування споруди Осипенківської дитячої музичної школи під дошкільний навчальний заклад (2 200 000 грн.), капітального ремонту покрівлі будинку культури с. Дмитрівка (795 328 грн.), реконструкції каналізаційної насосної станції в смт.Куйбишеве (951 383 грн.) тощо.

Під час підготовки до розгляду в парламенті проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" Барановим Валерієм Олексійовичем вносились пропозиції щодо збільшення видатків розвитку на 12 000 000 грн. для продовження будівництва навчального корпусу № 1б Бердянського державного педагогічного університету (пропозицію відхилено), виділення субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій районному бюджету Оріхівського району Запорізької області у сумі 2 100 000 грн. (пропозицію враховано), виділення субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій міському бюджету м. Мелітополь Запорізької області у сумі 10 000 000 грн. (пропозицію враховано), виділення субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку м. Енергодар Запорізької області у обсязі 4 000 000 грн. (пропозицію враховано), виділення субвенції з Державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій районному бюджету Токмацького району Запорізької області у сумі 3 600 000 грн. (враховано), збільшення видатків для Запорізького окружного адміністративного суду за загальним фондом на 5 869 000 грн. (пропозицію відхилено).

Варто відзначити, що Баранов Валерій Олексійович з 18 листопада 2010 року обіймає посаду Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Саме цей Комітет здійснює підготовку законопроектів про Державний бюджет України до розгляду парламентом.

Зазначена інформація не є підтвердженням вини народного депутата Баранова Валерія Олексійовича у вчиненні правопорушення, але дає вагомі підстави припустити та зробити оцінку про високу вірогідність його причетності до корупційних дій, зокрема прийняття рішень за наявності конфлікту особистих інтересів, пов'язаних з можливим висуванням його кандидатом у виборчому окрузі № 78 на чергових виборах народних депутатів України 2012 року, із публічними.

З огляду на це, за методологією оцінювання доброчесності кандидатів Руху ЧЕСНО, народний депутат Баранов Валерій Олексійович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

9 квітня 2012 Рух ЧЕСНО у письмовій формі звернувся до народного депутата України Баранова Валерія Олексійовича з проханням надіслати копію поданої ним за місцем роботи декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно з приміткою до форми декларації, визначеної Законом України „Про засади запобігання і протидії корупції”). На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Баранов Валерій Олексійович не відповів у встановлений законом строк.

За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Баранов Валерій Олексійович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Особисте голосування в парламенті

У період здійснення депутатських повноважень у Верховній Раді України VI скликання народний депутат України Баранов Валерій Олексійович неодноразово порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України. Зокрема, згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на вечірньому пленарному засіданні парламенту 5 квітня 2011 року та вечірньому пленарному засіданні парламенту 10 січня 2012 року, однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цих засіданнях.

Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Баранов Валерій Олексійович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів

Протягом 2011 року було проведено 82 ранкові та вечірні пленарні засідання парламенту, щодо яких на офіційному веб-сайті Верховної Ради України наявні дані письмової реєстрації народних депутатів. Згідно з цими даними, народний депутат України Баранов Валерій Олексійович був присутній на 63 ранкових та вечірніх пленарних засіданнях парламенту, тобто на 77% пленарних засідань Верховної Ради України проведених у 2011 році.

Протягом 2011 року народний депутат Баранов Валерій Олексійович був членом Комітету з питань бюджету. Інформацію щодо відвідування засідань Комітету з питань бюджету народним депутатом Барановим Валерієм Олексійовичем секретаріатом Комітету на запит Руху ЧЕСНО не було надано.

За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати присутність протягом 2011 року на менш ніж 75% пленарних засідань парламенту чи на менш ніж 75% засідань комітету, членом якого був народний депутат України, вважається невідповідністю Критерію. Таким чином, на думку Руху ЧЕСНО, Баранов Валерій Олексійович відповідає Критерію.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок