Олег Пономар: “Ми перебуваємо на передовій стримування імперії”

Бердянськ 24
28.08.2015 · 08:25 · переглядів - 700

Політичний оглядач Олег Пономар дав свій коментар виданню Міністерства оборони «Народна армія» з приводу поточних подій в Україні та підтримки від країн Заходу

Олег Пономар: “Ми перебуваємо на передовій стримування імперії”

Цього року стартував новий етап в історії України. Це проекти «Вітрина» і «Військовий тигр».

І це не добродійність. Це меркантильний геополітичний інтерес Заходу. Україна повинна стати вітриною або прикладом для всіх пострадянських держав.

Прикладом для їхніх народів, що коли ви хочете жити багато, вільно і гідно, — виходьте з-під впливу імперії. Тому що імперія — це корупція, це бідність, це війна, це відсутність свободи і прав людини, це тоталітаризм.

Нещодавно на міжнародній конференції на підтримку України Міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавічус сказав, що коли не буде серйозного погіршення на фронті, економічне дно, можна вважати, пройдене. Але для того, щоб поліпшення відчула кожна людина, треба почекати мінімум кілька років.

Взагалі, я думаю, проект розрахований років на п’ять, не менше. Чому п’ять років? Президент України сказав, що через п’ять років ми зможемо подати заявку в ЄС. Можливо, це й занадто амбітно, але приблизно термін такий.

Остання програма МВФ розрахована на чотири роки. Та й якщо подивитися по історичних аналогіях, після Другої світової війни Німеччину підняли приблизно років за п’ять, Японію — теж.

Ну а «Військовий тигр» — теж зрозуміло. Ми знаходимося на самісінькій передовій стримування імперії зла. Ми — наконечник вільного світу. І для цього ми маємо бути дуже сильні у військовому плані. Як Ізраїль, наприклад.

Для Росії Захід теж підготував проект — «Анаконда». Це складний механізм. Є чотири складові:

  1. Економічна: ціни на нафту, санкції, нафтове ембарго.
  2. Військова: нарощування військової моці навколо кордонів РФ і створення надсучасної армії в Україні.
  3. Політична: пропагандистсько-психологічна демонізація Росії і Путіна.
  4. Юридична: позови за Крим, збитий «Боїнг», розбомблений Маріуполь, віджатий ЮКОС, вбивство Литвиненка, арешти майна тощо.

Кожна складова не може працювати, якщо не підкріплена належно іншими. Якщо котрась складова виривається вперед, то потрібний час, щоб підтягнулися інші.

Завдання-мінімум для Заходу — це дочекатися зміни політичного режиму в Росії, коли на її чолі з’явиться передбачуваний лідер, що більш шанобливо ставиться до міжнародного права. В цьому випадку з’явиться можливість через новий адекватний уряд РФ контролювати її ядерні сили.

Бажана для виконання програма — це постановка ядерного озброєння Росії під контроль ООН та інших міжнародних організацій.

Нарешті програма-максимум — це позбавлення Росії її ядерного арсеналу для того, щоб ніколи більше ця країна не могла загрожувати цивілізації тотальним знищенням. Упевнений, що Захід уже тримає цю «дорожню карту» у себе в столі, щоб одного разу серйозно зайнятися нею.

План наших союзників по придушенню Росії працює. Але є одна умова. Одне величезне «АЛЕ». Цей план не вартий і паперу, на якому він написаний, якщо наші воїни не триматимуть лінію фронту.

Єдине, що ми можемо зробити, — зміцнити армію і постійно бути готовими до провокацій. Безтурботне життя закінчилося, тому що Росія ніколи не змириться з тим, що Україна стане успішною європейською країною. У них завжди буде спокуса нам напаскудити.

Це просто. І це так. Америка нам не допоможе, якщо ми самі дамо Кремлю просуватися всередину країни зі своїм «руським міром» і поширювати цю заразу далі. Ось тому ви, хлопці, — хребет того, на чому стоїть Україна зараз.

За матеріалами сайту Народна армія



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок