Відбулося чергове засідання окружної комісії 78-го виборчого округу.

Бердянськ 24
07.09.2012 · 13:03 · переглядів - 1875

6 вересня відбулося чергове засідання окружної виборчої комісії 78-го виборчого округу.


Розпочав його вже, нібито, вічний голова всіх можливих виборчих комісій,колишній партфункціонер Анатолій Герасименко. Слухаючи його вступну промову про порядок денний,мимоволі згадав головного поліглота та златоуста України прем’єр-міністра Азарова. Бо з першої спроби не зміг вимовити слово "тимчасова", вийшло "тємічасова". Такий собі "паслєдовнік". Першим питанням порядку денного було прийняття присяги новими членами комісії. Новий член окружної Іван Шмаровоз перехопив естафету Герасименка у галузі орфоепії (правильної вимови) та пообіцяв сумлінно виконувати свої "обав’язкі".

Наступним питанням розглянуто прохання представників Бердянського міськвідділу міліції про створення у міськвідділі виборчої дільниці для осіб, які перебувають у ізоляторі тимчасового утримання. Під час обговорення члени окружної схилялися до того, щоб відмовити представникам міськвідділу, адже як міліціянти представляють собі список виборців, які волею долі потрапили у це місце? І як сформувати цей список, виходячи з того, що до ізолятору потенційний виборець може потрапити напередодні виборів (27 жовтня), або й пізніше, наприклад, о другій годині ночі 28 жовтня? Той самий Шмаровоз розвеселив присутніх своєю глибокофілософською пропозицією про те, що затриманих можна прирівняти до відпочивальників міста Бердянська і таким чином дозволити їм голосування. Які методи досягнення цього екзотичного дійства він мав на увазі-невідомо. Хтось розсміявся, дехто схопився за голову-реакція на цю маячню у кожного своя.

Та найцікавіше не це. Експертом у галузі забезпечення права голосування тимчасово затриманих намагалася виступити представниця у ОВК від Партії регіонів Тажтаджиєва, яка запропонувала представникам міськвідділу провести роз’яснювальну роботу із потенційними "відвідувачами" КПЗ. Її теза зводилася до того, щоб міліція розтлумачила, що якщо люди хочуть голосувати, то не варто чинити злочини. Який саме механізм профілактичної бесіди, де і з ким її проводити, - не пояснила. Дивно це чути від регіоналки, аде їх "партайгеноссе" не може похвалитися криштально чистою біографією. Згадалося прислів’я "Чия б корова мичала…" продовення загальновідоме. На ворі шапка горить?

Зореслав Кумпан, голова Бердянської міської організації ВО "Свобода".




Останні новини Бердянська
сьогодні, 3 травень, п'ятниця 2024
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок