День відкритих дверей у Бердянській виправній колонії № 77

Бердянськ 24
21.09.2012 · 12:50 · переглядів - 2392

19 вересня 2012 року в Бердянській виправноій колонії № 77 для батьків засуджених, а також представників місцевих засобів масової інформації, проведено День відкритих дверів.


До програми Дня відкритих дверей входило відвідування їдальні, клубу, декількох відділень ресоціалізації, вечірньої загальноосвітньої школи, професійно-технічного навчального центру.

Беручи до уваги зміну пріоритетів у правоохоронній політиці держави в умовах суспільної трансформації сучасної України, слід констатувати, що відтепер наголос робиться на інтеграції кримінально-виконавчої системи до місцевої інфраструктури, а територіальні громади отримують унікальну можливість не лише контролювати, а й дієво впливати на процеси, які відбуваються в ході реформування підрозділів Державної пенітенціарної служби України, їх повсякденної діяльності в соціально-культурній площині.

день открытых дверей в бердянской колонии 77

Відповідно до вимог Президента України щодо вдосконалення діяльності органів і установ кримінально-виконавчої служби з метою реалізації Концепції реформування та розбудови Державної пенітенціарної служби на період до 2017 року зусилля керівництва, служб і підрозділів Бердянської виправної колонії № 77 спрямовані на активізацію роботи із забезпечення законності, правопорядку та захисту прав і законних інтересів людини.

Тому, з огляду на викладене вище, керівництвом Бердянської виправної установи на практиці втілюється в життя зініційовані новим начальником установи майором внутрішньої служби Вороніним М.В. згідно положень чинного законодавства, а саме: Закону України „Про державну кримінально-виконавчу службу України”, положень Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України „Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” – рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради № 390-2011 року та № 478-2011 року, якими надано законодавче підгрунтя взаємодії правоохоронців з міською територіальною громадою.

день открытых дверей в бердянской колонии 77

Головна ціль, яку при цьому ставить досвідчений офіцер-пенітенціарій Воронін М.В. – ефективна реалізація на території міста Бердянська державної політики у сфері виконання кримінальних покарань і захисту прав людини.

Ось чому Бердянський підрозділ Державної пенітенціарної служби України відвідали батьківська громада разом із журналістами телерадіокомпанії «ЮГ».

Особливо цікавим тут було відвідування житлових приміщень. Так, гості колонії особисто побачили, що умови утримання засуджених відповідають всім умовам сучасності. У жилих приміщеннях є телевізор, холодильник для збереження їжі. Кожний засуджений має своє спальне місце, тумбочку для необхідних у повсякденному житті речей. У приміщенні завжди тепло і затишно.

Також батьки й журналісти мали змогу зкуштувати обідню їжу в їдальні колонії.

день открытых дверей в бердянской колонии 77

Таким чином, батьки засуджених і представники місцевих ЗМІ, отримали досить широкі та вагомі враження про умови перебування засуджених в колонії, особисто засвідчилися в незворотності процесів реформування системи виконання кримінально-виновчих покарань в сучасній Україні.

Васильчук С.Д., старший інспектор служби соціально-виховної та психологічної роботи БВК-77




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок