Суд не відпустив по мировій угоді головних в схемі крадіжки грошей при ремонті вулиці Макарова через помилки прокурора

Бердянськ 24
18.03.2016 · 14:33 · переглядів - 1388

Бердянський міськрайонний суд своєю ухвалою від 1 березня відмовився затверджувати мирову угоду між прокурором і обвинуваченими по розкраданню коштів при реконструкції вулиці Макарова.

Суд не відпустив по мировій угоді головних в схемі крадіжки грошей при ремонті вулиці Макарова через помилки прокурора

Згідно матеріалів справи, у вересні  2012 року не вказаній у справі особі стало відомо про проведення виконавчим комітетом Бердянської міської ради закупівель по капітальним ремонтам об’єктів дорожньої інфраструктури. Разом з іншою особою для перемоги у відкритих торгах і подальшому отриманні державних коштів вони зареєстрували за підробленим паспортом ТОВ “ТД “Інарі”, через яке мали конвертуватися в готівку бюджетні кошти.

Для безпосереднього виконання робіт ініціатори схеми залучили ще одну особу в якості виконроба, яка і подала на тендер по визначенню підрядника з реконструкції вулиці Макарова пропозицію від спеціально зареєстрованого ТОВ “Хозбудпоставка”, яке і отримало перемогу.

Реконструкція протягом 2013-2014 рр. була виконана, проте судова будівельно-технічна експертиза виявила нестачу об’ємів робіт у розмірі 289 тис. грн.

Свою вину троє обвинувачені визнали в повному обсязі і уклали з прокурором Олександром Маленком мирову угоду. Згідно неї кожен з обвинувачених мав відшкодувати збитки державі в розмірі 285 тис. грн. (оскільки раніше 4 тис. грн. вже буди відшкодовані), і звільнявся від покарання і ув’язнення з іспитовим терміном у два роки.

Проте, суд  відмовив у затвердженні угоди, оскільки у випадку відшкодуванням кожним розміру збитків, загальний розмірі відшкодування вийде за межі обвинувачення. Також існувала очевидна неможливість відшкодування обвинуваченими вказаних сум. До того ж, прокурор заявив до обвинувачених цивільний позов про солідарне стягнення збитків, що без визначення у встановленому порядку потерпілого порушувало б права виконкому. Таким чином суд продовжив розгляд справи у загальному порядку.

Обвинуваченими по цій справі виступають Біловіцький Сергій Леонідович (відомий як головний інженер ТОВ “ПМК-29”, яке виконувало інші роботи в Бердянську), Артемчук Сергій Вікторович та Фтоян Арам Серьожаєвич.

Номінальним власником та директором “Хозбудпоставки” був В’ячеслав Сабков. За цією справою восени минулого року його засудили до одного року умовного ув’язнення за підробку документів. В цій справі вказувалося, що вартість робіт було завищено на 867 тис. грн. Затверджував відповідні акти виконаних робіт директор ПП “Творча Архітектурна майстерня Олександра Білоусова “Архпроект А і К” Олександр Білоусов. В травні 2015 року його звільнили від кримінальної відповідальності по цьому епізоду у зв’язку із зміною обстановки, оскільки на час вироку він звільнився із займаної посади та не міг більше чинити протиправних дій.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок