Бердянська міжрайонна прокуратура захистила житлові інтереси неповнолітньої дитини

Бердянськ 24
18.05.2016 · 15:33 · переглядів - 759

У 2015 році Бердянська міжрайонна прокуратура звернулась з позовом до суду на захист житлових інтересів неповнолітньої А. - дитини, позбавленої батьківського піклування.

Бердянська міжрайонна прокуратура захистила житлові інтереси неповнолітньої дитини

Підставою подання позову стала інформація про те, що під час перебування малолітньої А.  на вихованні та під опікою бабусі, у 2006 році у квартирі, право на користування якою зберігалось за дитиною,  наймодавець Ж. всупереч діючому законодавству без згоди органу опіки та опікуна дитини зареєстрував та вселив до квартири свого родича.

Незаконні дії Ж. порушили житлові права дитини, тому як у подальшому, відповідно до ст.3 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» при приватизації житла кількість зареєстрованих осіб у квартирі має суттєве значення, а саме, включення сторонніх осіб при приватизації квартири, потягне за собою зменшення частки житла на кожну особу. В добровільному порядку дане питання вирішено не було.

Бердянським міськрайсудом 11.11.2015 позов прокуратури про   визнання реєстрації недійсною, визнання особи такою, яка втратила право користування житловим приміщенням, виселення з житлового приміщення задоволено, 09.03.2016 в апеляційній інстанції рішення суду залишено в силі. Станом на 01.05.2016, вказане рішення Бердянського міськрайонного суду набрало законної сили та виконане: родич наймодавця Ж. виселений та знятий з реєстрації за адресою житла дитини.

Прокурор Бердянської місцевої
прокуратури
юрист 1 класу                                                   

Марина Миколаївна Мельник




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок