Крадіжки та випадки шахрайства у кримінальній хрониці за 31 жовтня

По матеріалам Прес-служба Бердянської поліції
01.11.2016 · 15:53 · переглядів - 1199

Короткий огляд кримінальних зведень за минулу добу

Крадіжки та випадки шахрайства у кримінальній хрониці за 31 жовтня

До чергової частини відділу надійшло 53 звернення громадян, тяжких злочинів допущено не було. Нарядами керував старший інспектор Сергій Кірєєв.

А розпочнемо з випадків шахрайства. На жаль, не зважаючи на всі попередження, заяви з подібним змістом реєструються майже щодня.

Ось і вчора – жителька міста, 1984 року народження, замовила через інтернет чоботи, перерахувала 1000грн. Все – гроші «пропали», товару немає, зв'язок з «продавцем» відсутній.

Інша наша землячка, 1980 року народження, таким же чином хотіла придбати диван. Вона відправила 800грн. і, як ви розумієте, теж без відповіді. Безумовно, по цим випадкам будуть розпочаті кримінальні провадження, в ході яких слідчий дасть запити в головні офіси фінустанов, через які були здійсненні платежі. Ті, коли дійде черга – ви розумієте який у них вал запитів ? – дадуть прізвище, ім’я, по-батькові власника картки. Але це не зробить його (її) автоматично злодіями. Пам’ятаєте у фільмі «Місто зустрічі змінити не можна» Жеглов каже –« сидить там бабулька божий одуванчик і знати нічого не знає». Крім того, вони можуть проживати за сотні кілометрів, у Львові, наприклад. Щоб з’ясувати хто «продавець», або хоча б дізнатися де знаходиться мобільний телефон, з якого розмовляв шахрай, необхідно ряд дозволів суду. А це теж - ще час, ще відстані. Тому, будь ласка, візьміть за правило – вранці «стільця» ввечері гроші, ввечері «стільця» зранку гроші і ніяк не навпаки.

Продовжуються реєстрації і крадіжок з СОТ. Так мешканка дачного кооперативу «Мрія» звернулася с заявою, що з незачиненого сараю в ніч з 30 на 31 жовтня невідомі вкрали велосипед «Stels challenger» синього кольору. А жителька вул. Центральна, с. Новопертрівка, повідомила, що у неї, теж з сараю і теж з 30 на 31 жовтня, вкрали півника і 3-х курей. І це не «лисичка-сестричка», так як крім птиці пропала і металева миска.

Ну, і, як кажуть, краще пізніше чим ніколи – вчора у старшого групи кримінальної поліції «Гора» Бердянського відділу оперуповноваженого Романа Рибалки був День народження. Дозвольте привітати його з цією датою, побажати міцного здоров’я, сімейного затишку, успіхів у роботі. До речі, його група розкрила крадіжку гаражу, яка сталася на минулому тижні по вул. Волонтерів, 51. 2-є раніше засуджених громадян скористалися тим, що власник декілька місяців ним не користувався, а звернувся в поліцію тільки тоді, коли не побачив його здалеку. Так ось, вони, «по-хазяйські», продали гараж, в принципі, законослухняним громадянам, які, нічого не підозрюючи, встановили його в цьому ж районі.

На сьогодні це все на що ми хотіли звернути вашу увагу.

Наші телефони довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02- чергова частина, 102 – цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.

Будьте обачні, всього вам найкращого.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 квітень, понеділок 2024
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок