Крадіжки та псевдоподатківці у кримінальній хрониці за 02 листопада

По матеріалам Пресс-служба Бердянской полиции
03.11.2016 · 16:54 · переглядів - 1229

Короткий огляд кримінальних зведень за минулу добу

Крадіжки та псевдоподатківці у кримінальній хрониці за 02 листопада

Нарядами керував старший інспектор Дмитро Калініченко. В чергову частину надійшло 62-і заяви від громадян, тяжких злочинів допущено не було.

Розпочнемо з крадіжки, яка сталася хоча і за умов особистої неуважності потерпілої, але дуже з неприємним «присмаком». Так громадянка, 1983 року народження, з 4-х річною дитиною автобусом прямувала до торгівельного центру по пр. Східному. При виході відчула, що щось смикнуло її речі, але в натовпі нічого спочатку не зрозуміла. І лише потім побачила, що відсутня сумочка, яка знаходилася у колясці. Патрульні з групи швидкого реагування, які прибули на місце, встановили свідка, з’ясували прикмети підозрюваного і розпочали відпрацьовувати територію – треба сказати, що за опису вони запідозрили одного раніше засудженого мешканця міста. На прилеглій території нікого не виявили, на «малині», в нагірній частині, теж його не було. Але, яке ж було здивування поліцейських, коли з проїжджаючого мимо таксі - це вже десь за 2-а квартали від місця події, пролунало – «привіт хлопці». На цьому «шикарне» життя підозрюваного, а ним виявився раніше неодноразово засуджений, місцевий, 1990 року народження, закінчилося. Свідки його впізнали, а, в невдовзі, він сам показав як крав, де «скидував» зайві речові докази. Виявилося, що він їхав у цьому ж автобусі і, коли жіночка відволіклась на дитину, спокійно взяв її речі. Ось так, завдяки професіоналізму поліцейських роти патрульної служби Бердянського відділу поліції ГУ НП в Запорізькій області ст.сержантів Ігоря Коваля і Дмитра Пархоменка, небайдужості громадян, злочин розкрито по «гарячим» слідам.

Можна було б поговорити про відсутність совісті у зловмисників, які обкрадають жінок з дітьми - ну ладно,умовно, з натяжкою, можна допустити крадіжку у сплячого п’яного на лавочці, але про яку гідність це я? Тим більше, що в зведеннях все частіше з’являються матеріали, які не вкладаються у свідомість нормальної людини. Так надійшла заява від мешканки вул. Керченська, 1948 року народження, що її внук зрізує на продаж батареї опалення. А мешканка вул. Земська, 1967 року народження, попросила допомоги відносно власного сина, який виносить з квартири речі.

Ще один випадок, який виділяється своєю байдужою жорстокістю, стався вчора на пасовиську біля с. Новопетрівка. Місцевий чабан, 1960 року народження, виявив застреленими 2-х овець. Хто ці покидьки, які устроїли полювання на свійську тварину, з’ясовують правоохоронці. Сподіваємось на допомогу свідомих мисливців.

Повернемося до «звичайних» злочинів. В період з 8-ї до 11 –ї години 2 –го листопада невідомі, шляхом підбора ключа, проникли до квартири за адресою вул. Короленко, 84 і скоїли крадіжку планшета «Samsung» в корпусі білого кольору, і мобільного телефону «Nokia» в чорному корпусі. Просимо відгукнутися можливих свідків.

І, на останок, інформація з ДФС. Головне управління в Запорізькій області звернулося із заявою, що маються випадки коли до підприємців надходять дзвінки, начебто від імені керівництва податкової інспекції, в яких лунає пропозиція перерахувати певні суми «за підтримку вирішення питань пов’язаних з оподаткуванням». Ну, що ж, нам вдалося вгамувати вал шахрайств по типу – «ваш син у поліції», будемо сподіватися, що впораємось і з цим. А поки «добровільних помічників податківців» розшукують спеціалісти кібервідділу поліції.

На сьогодні це все на що ми хотіли звернути вашу увагу.

Наші телефони довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02- чергова частина, 102 – цілодобово, безкоштовно з усіх видів зв’язку.

З повагою, речник Бердянського відділу поліції Ігор Горецький. Будьте обачні, всього вам найкращого.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 5 травень, неділя 2024
вчора, 4 травень, субота 2024
3 травень, п'ятниця 2024
2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок