Зустріч міського голови зі співробітниками культурної сфери міста не обійшлась без скандалу

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
03.02.2017 · 16:07 · переглядів - 4481

Міський голова Володимир Чепурний провів зустріч зі співробітниками культурної сфери міста, на якій обговорили проблеми та перспективи розвитку культури в Бердянську.

Зустріч міського голови зі співробітниками культурної сфери міста не обійшлась без скандалу

Засідання ознаменувалось двома резонансними заявами – співробітники МПК ім. Т.Г. Шевченко закликали мера Володимира Чепурного вплинути на керівника КП «Аншлаг» Владислава Шалєєва, який в соціальних мережах неодноразово принижував творчі колективи міського палацу культури. Крім того, керівник будинку культури с. Нововасилівка повідомив про конфліктну ситуацію з депутатом міської ради Валентиною Мілаковою.

Заступник міського голови Юлія Дойнова коротко охарактеризувала основні досягнення в культурній сфері в минулому році.

Зокрема, загальна сума фінансування закладів культури в 2016-му році склала 19 млн. 350 тис. грн. В Нововасилівці було відкрито центр культури і дозвілля з філіалом в селищі Роза. Закуплено обладнання та новий одяг для сцени МПК ім. Т.Г. Шевченко та ін.

Начальник відділу культури Микола Шостак повідомив про плани на поточний рік.

Так, на розгляд депутатського корпусу винесено два проекти рішення – оновлення бібліотечних фондів (100 тис. грн.) та поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури (750 тис.). Заплановано закінчення ремонту в будинку культури «Маяк».

Директори МПК ім. Т.Г. Шевченко, будинку культури «Сучасник», музичної та художньої шкіл, краєзнавчого та художнього музеїв, зооклубу «Неон» повідомили про необхідність поточних ремонтів, оновлення меблів, реконструкції фасадів та ін.

Директор МПК ім. Т.Г. Шевченко Олександр Семененко озвучив звернення трудового колективу до міського голови – працівники культури нарікають на систематичні образи в соціальних мережах з боку директора КП «Аншлаг». Володимир Чепурний запевнив, що розбереться в конфліктній ситуації.

- Якщо хтось працює добре – він буде відзначений належним чином, а той, хто погано виконує свої обов’язки – покараний, - відзначив Володимир Чепурний.

Крім того, Олександр Семененко повідомив про необхідність впорядкування фінансової компенсації з боку КП «Аншлаг» за проведення виставок-ярмарок в міському палаці культури. Депутат міської ради Тетяна Смолянінова закликала Володимира Чепурного повернути попередню систему оплати за оренду територій МПК для проведення ярмарочної діяльності, безпосередньо на рахунок палацу культури. На думку депутата, така система, запроваджена ще депутатами V скликання, сприяла проведенню ремонтних робіт та реконструкції в МПК ім. Т.Г. Шевченко.

Керівник центру культури та дозвілля Нововасилівки повідомив про конфліктну ситуацію з депутатом міськради Валентиною Мілаковою, начебто остання заборонила учасникам творчих колективів села будь-які виступи. Міський голова Володимир Чепурний запевнив, що поведінка депутата буде розглянута на засіданні комісії з депутатської етики та законності.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок